Kendt barnevogn kører på ny med Varefakta

Efter en årrække uden Varefakta er Emmaljunga tilbage hos Varefakta. Barnevognsproducenten vil ikke gå på kompromis med sikkerheden.

Af Ib Keld Jensen

Ingen andre steder end i Danmark kan man købe Emmaljunga Big Star barnevogne, og netop den danske profil er en væsentlig årsag til, at Emmaljunga har valgt at samarbejde med et andet kendt dansk brand, nemlig Varefakta.

Siden 1925 har Emmaljunga produceret kvalitetsbarnevogne, og lige så længe har barnets sikkerhed været i højsædet. I dag anses Emmaljunga som barnevognenes Roll Royce, og Big Star modellen skal gennem en dobbelt sikkerhedsgodkendelse, før den kører på gaden.

”Vi har vores egen interne testkontrol, som afprøver modellerne systematisk efter den europæiske sikkerhedsstandard. På en række områder er Varefaktas test imidlertid mere omfattende og stiller yderligere krav,” fortæller Rune Olesen, der er Emmaljungas salgsansvarlige.

Den danske profil
Han vurderer, at kombinationen af en barnevogn, som kun sælges i Danmark, og Varefaktas gode ry som garant for sikre børneprodukter er en kombination, som kan være med til at overbevise forbrugerne om, at sikkerheden hos Emmaljungas barnevogne ikke er noget, man går på kompromis med.

”Det er sundt at have tovejs vinkler på barnevognene, for der kan være ting, som vi ikke selv har tænkt på,” fortæller Rune Olesen, der som eksempler nævner den regnbygetest og rust holdbarhedstest, som er indeholdt i Varefaktas forskrifter for barnevogne, men ikke er en del af den europæiske standard.

Det samme gælder løbebåndstesten, som sender barnevognen ud på en dobbelt så lang tur, som den europæiske standard, og dermed mere sikkert tester holdbarheden.

”Men det vigtigste er måske i virkeligheden, at barnevognene en gang om året bliver udtaget til stikprøvekontrol. Det ser vi som noget ekstraordinært, og dermed ved vi, at sikkerheden fortsætter med at være i orden også efter de indledende tests.”

Stikprøvekontrollen er med til at give Emmaljunga og dermed forbrugerne garanti for, at sikkerheden også er i orden på den lange bane.

Svenske aner
Rune Olesen fortæller, at Emmaljunga markedsfører Varefakta på hjemmesiden, men også i butikker med udstyr til børn og babyer.

”Vi sælger kun til private forbrugere, og ude i butikkerne ser man Varefakta som et kvalitetsstempel.”

Rune Olesen er godt opmærksom på, at kommunerne opfordrer til at bruge børneprodukter med Varefakta ude i institutionerne, netop på grund af sikkerhedstesten og de særlige krav.

Emmaljunga har i høj grad svenske rødder, som også navnet antyder. Faktisk har hjembyen Emmaljunga i det sydlige Sverige lagt navn til den fabrik, som grundlæggeren Henry L. Persson tog initiativ til den gang for 88 år siden.

 

November 2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Name *