Varefakta advarer på cupnudler

Efter flere episoder hvor børn er blevet forbrændt efter at have varmet de såkaldte cupnudler, advarer Varefakta nu om risikoen

Rigshospitalet har noteret otte tilfælde, hvor børn er kommet alvorligt til skade i 2012, og i september i år kom det frem, at ulykkerne i 2013 ligger på et lignende niveau. Ifølge en overlæge på Rigshospitalets brandsårsafdeling sker ulykkerne, når børnene vil fjerne låget fra emballagen, typisk efter at have varmet bægeret med vand og nudler i en mikroovn.  Rigshospitalet anbefaler, at man stiller koppen langt ind på et bord, når man åbner den.

”Vi synes, at forældrene skal være opmærksomme på den risiko kombinationen af kogende vand og nudler i plastbæger kan indeholde.  Derfor har Varefakta taget initiativ til, at der fremover advares på bægeret,” fortæller Varefaktas direktør Helga Møller.

Advarselsteksten lyder:

”Produktet bliver meget varmt. Placer bægeret på fast underlag ved tilberedning og spisning. Undlad at flytte det varme bæger. Er ikke egnet til tilberedning i mikrobølgeovn.”

Advarslen er allerede at finde på kopnudler på den nyeste emballage fra Rema 1000.

 

November 2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Name *