Varefakta i medierne

Varefakta i medierne

Hér er et udsnit af den omtale Varefakta har fået efter sommerferien på baggrund af henvendelser til pressen.
Mange af historierne er bragt med små variationer i en række medier.

En del af omtalen baserer sig på opinionsundersøgelser hos Wilke, som Varefakta har indledt et fast samarbejde med.
I den forbindelse modtager vi gerne input fra kunder og samarbejdspartnerne, som man kunne tænke sig at høre
danskernes mening om, og som ligger inden for Varefaktas virkefelt.
Forbrugere: Børneprodukter skal tjekkes for kemi
Politiken.dk samt Lørdagsliv
6. november

Det mener et stort flertal af de 688 adspurgte i en undersøgelse, som mærkningsordningen Varefakta har fået foretaget hos analysefirmaet Wilke.


Klip vægen og undgå sod

Brønshøj-Husum Avis m. fl. – 15 klip
3. november

Seks gode råd til de levende lys. Overgangen fra sommertid er samtidig startsignalet til en lang sæson med levende lys i vintermørket. Varefakta kontrollerer løbende de levende lys, og giver dig her en række gode råd, inden du sætter blus på vægen. Findes der noget mere dansk end hygge?

Nye faremærker skal være ens i EU
DR P1 Radioavisen 12.00 (resumé) m. fl. – 13 klip
13. oktober

De orange faremærker på f.eks. kemikalier skal udskiftes med større mærker med rød kant, og de skal være ens i hele EU. Producenterne skal i gang med et større dokumentationsarbejde, og der kommer emballageproblemer, fortæller konsulent i Varefakta Ellen ter Haar Hansen. Varer, der ikke tidligere har været faremærket, skal nu også have et mærke, og det koster mange penge, siger Ellen ter Haar Hansen.

Sommermad: Engangsgrillen hitter blandt unge
BornholmsTidende.dk m.fl.
14. august

Langt de fleste unge danskere har egne erfaringer med at stege bøffer og pølser på en engangsgrill ude i den fri natur.

Faktisk har seks ud af syv unge i alderen fra 18-29 år hygget sig i engangsgrillens skær, og det står i skarp kontrast til de mere modne danskere over 60 år. Her er det under halvdelen af danskerne, der har betjent sig af en engangsgrill. Det viser en aktuel undersøgelse, som Varefakta har fået foretaget af Wilke.

Kemi-barnevogn kunne være fanget i kontrol
RetailNews.dk
8. august

Den barnevogn, som Forbrugertesten på DR1 i onsdags afslørede med et for et alt for højt indhold af ftalater, kunne være bremset allerede, inden den kom i handlen.

En overskridelse på 200 gange grænseværdien for ftalatet DEHP var, hvad Forbrugerrådet Tænk fandt ved en test af kalechen i en barnevogn af mærket Scandia Run.

Tænk gjorde præcist, hvad mange småbørnsforældre gjorde før dem. De gik ind i en tilfældig butik og købte barnevognen, som altså viste sig ulovlig.

Men det kunne være undgået, hvis barnevognen på forhånd var kontrolleret af en anden uvildig instans, sådan, som mange danskere tror, er tilfældet.

For et halvt år siden spurgte Varefakta i samarbejde med netop Forbrugerrådet Tænk danskerne, om de har tillid til, at de fleste børneprodukter har været igennem en uvildig kontrol, inden de kommer ud i butikkerne. Det svarede mere end otte ud af ti danskere bekræftende på.
Forældre har for stor tiltro til børneprodukter
DR P1 Radioavisen 18.00
6. august

Mange forældre tror, at legetøjet, de køber til deres børn, er blevet tjekket af myndighederne, inden det er sendt på markedet. Tidligere på året undersøgte Forbrugerrådet Tænk sammen med Varefakta danskernes tiltro til kontrol af børneprodukter. Ifølge souschef ved Varefakta Jens Kristian Weidlich troede 83 pct, at børneprodukter kontrolleres af en uvildig myndighed, men det er ifølge Weidlich i høj grad op til den enkelte producent. I DR1-programmet Forbrugertesten i aften afsløres en barnevogn med 200 gange grænseværdien for de sundhedsfarlige ftalater. Producenten af den omtalte barnevogn har nu trukket den tilbage.

Dét skal du holde øje med, når du køber barnevogn
Mama.dk
25. juli

Det gælder om at holde tungen lige i munden, når du skal købe barnevogn. Nogle butikker reklamerer med standarder, der ikke findes. Men der er hjælp at hente.

Som alle andre børneforældre vil du gerne købe sikre produkter til din lille guldklump. Men måske er du som så mange andre usikker på, hvornår et produkt er testet og i orden. Derfor ridser vi her baggrunden op.

Hvad er en standard?

Helt overordnet findes nogle europæiske sikkerhedskrav, som man kalder standarder. De er vedtaget af EU-landene plus et antal europæiske lande uden for EU, og de barnevogne og andre børneprodukter, du ser i butikkerne bør være testet efter denne standard. Det vil sige barnevognen efter en barnevognsstandard, barnesengen efter en barnesengsstandard og så videre. Typisk står der for eksempel på brugsanvisningen: Testet efter EN- standard og så et nummer, der bør være identisk med standarden.

2014.11.14

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Name *