Bonduelle om internationalt samarbejde: Nemt og besparende

Tre af Varefaktas fødevarekonsulenter var i marts i London for at drøfte detaljer med den nye britiske samarbejdspartner. Skinnerne er lagt for et frugtbart samarbejde.
Tre af Varefaktas fødevarekonsulenter var i marts i London for at drøfte detaljer med den nye britiske samarbejdspartner. Skinnerne er lagt for et frugtbart samarbejde.

International fødevaregigant blandt de første virksomheder til at udnytte Varefaktas tilbud om deklarationer til 67 lande.

Af Ib Keld Jensen

Varefakta har fået godt gang i samarbejdet om deklarationer til udenlandske markeder efter, at man fra slutningen af sidste år har kunnet tilbyde deklarationer til alle lande i Europa foruden visse lande i andre verdensdele.

I alt 67 landes sprog og mærkningslovgivning er nu omfattet af aftalen.

En af de virksomheder, som har benyttet sig af muligheden for at få deklarationer tilpasset andre markeder er Bonduelle, der eksporterer til mere end 100 lande med fokus på blandt andet konserverede og frosne grøntsager.

På det nordiske kontor i København har produktchef Delphine Thygesen overtaget ansvaret for det britiske marked.

“Det har været dejligt nemt og sparet os for en masse arbejde at kunne gå igennem Varefakta,” fortæller hun.

Overblik over regler
Delphine Thygesen peger på, at det slet ikke er til at overskue de forskellige regler, der gælder i forskellige lande.

“Der er rigtig mange regler at forholde sig til, der skal foretages et sprogligt tjek og en vurdering af emballagen. Det er slet ikke til at overskue selv, specielt ikke i opstartsfasen.”

For Bonduelle kan opstartsfasen strække sig over flere år, og i den periode er det ikke givet, at man har et samarbejde med et lokalt bureau. Derfor er det rart at kunne gå direkte til en samarbejdspartner, som kan hjælpe med de indledende udfordringer.

“Det er rart at få hjælp med formuleringer til, hvad man kan skrive og overblik over, hvilke regler der gælder her. Det viste sig, at det britiske marked ikke er lige så reguleret som det skandinaviske, men der er stadig regler, der skal overholdes, også inden for EU”.

Bonduelle har i første omgang haft 10 produkter til vurdering hos Varefaktas britiske samarbejdspartner og har fået rapporter tilsendt på deklareringsarbejdet.

“Vi har fået en meget god respons og hurtig service, også da vi havde nogle opfølgende spørgsmål efter at have modtaget rapporterne. Det har været meget anvendeligt, og det har sparet os for en masse tid.”

2015.04.17

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Name *