Barnevogne test

Med en barnevogne test er du, forældre og små børn sikre på, at vognen er sikker i brug

 

Kan styret vippe bagover og vognen klappe sammen, kan bremsen holde vognen på et skråt underlag, er der huller, hvor de små børn kan få fingrene i klemme? Det er vigtige spørgsmål at kunne besvare, hvis man producerer eller importerer barnevogne. Det er derfor en god ide at få lavet en barnevogne test.

 

Varefakta kan hjælpe dig med en barnevogne test. Det er nemlig en barnevogne test, der ligger til grund for, at barnevognen kan mærkes med Varefakta, der er forbrugernes bevis på, at der har fundet en barnevogne test sted og barnevognen er sikker.
Fleres producenter skriver, at deres barnevogne test viser, at barnevognen opfylder en standard. Det er efter vores mening også, det mindste man kan forlange. Men vi anbefaler alligevel Varefakta, da vi ikke mener, at en barnevogne test efter standarden alene er tilstrækkeligt til at sige, at barnevognen er sikker.

Varefakta har supplerende krav til en barnevogne test. Det har bl.a. noget at gøre med, at vi i Norden bruger barnevogne på en helt anden måde end i de sydeuropæiske lande. Her hos os lader vi børnene sove ude i barnevognen – det er der ikke tradition for sydpå, og standarden for barnevogne er europæisk, og altså baseret på fælles europæiske krav og behov.

Danskerne har derfor måtte acceptere nogle kompromiser ved godkendelse af standarden. Det kompenserer vi for i Varefakta og stiller større krav til en barnevogne test.