Fødevarestyrelsen kontrollerer mærkning af kød

Fødevarestyrelsen kontrollerer mærkning af kød

Med en landsdækkende kontrolkampagne sætter Fødevarestyrelsen fra september og i de kommende måneder lup på om frossen og fersk kød er mærket korrekt, og om håndteringen af det hakkede kød er i orden.
Kampagnen er rettet mod slagtere, supermarkeder og kødgrossister og anledningen er sidste og forrige års afsløringer af, at mange virksomheder og detailhandelsbutikker havde problemer med både datomærkning og fedtprocenter.

I flere tilfælde var der eksempler på, at hakket oksekød blev solgt med højere fedtindhold end der stod på pakkerne, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
Fødevarestyrelsen ser også nærmere på, om dansk mærket oksekød nu også stammer fra Danmark og om sporbarheden og dermed fødevaresikkerheden er i orden.

Endelig vil Fødevarestyrelsens laboratorier analysere, om der er overensstemmelse mellem mærkningen af eksempelvis kyllingekød og indholdet af tilsat vand.
Fødevarestyrelsen forventer at kunne offentliggøre resultaterne i januar 2012.