Cykellås godkendt

Varefakta tester, om du kan få en ny cykellås godkendt

 

Som importør eller producent er det vigtigt at sætte sig ind i, hvad der skal til for at få en cykellås godkendt. For at få en cykellås godkendt, skal låsen gennemgå en række afprøvninger, som er unikke for Danmark. Inden låsen sendes til test, vurderer en ekspertgruppe, om det forventes, at låsen kan bestå en test.

 

Det er ikke et lovkrav, at man skal have en cykellås godkendt, før den må sælges i Danmark, men de fleste forsikringsselskaber dækker ikke, hvis en cykel bliver stjålet og ikke har været låst med en cykellås, som er godkendt.

En del af processen er også, at Varefakta udarbejder en deklaration, når en producent får en cykellås godkendt. Deklarationen bliver ofte udformet som et låsekort, som er uundværligt, hvis cyklen bliver stjålet, for det er med låsekortet, at forbrugeren kan bevise, at cyklen har været udstyret med en cykellås, der er godkendt.

I processen med at få en cykellås godkendt ligger en række afprøvninger, som låsen skal gennemgå. For at få en cykellås godkendt, skal låsen blandt andet udsættes for flere opbrudsforsøg,

og afprøvningerne er planlagt i mindste detalje for at sikre det “hårdeste” angreb som muligt på låsen med det håndværktøj, der er til rådighed.
For at få en cykellås godkendt, bliver låsen også udsat for en række forskellige vejrforhold, hvor låsen bliver lagt i klimakammer, bliver udsat for salttåge og “frostvejr” for at simulere det danske vejrlig.

 

Se vores liste med Varefakta godkendte cykellåse her.