Tilmeld dig nyhedsbrev fra Varefakta:
(Klik her, hvis knap ikke virker)
Oversigt

Varefakta

Køb og brug

Nyhedsarkiv

Presse

Information og undervisning

Om Varefakta

Varefakta og din virksomhed

Kontakt

Sitemap

Varefakta in English

Specifikationsskemaer

Varefakta > Information og undervisning > Læs og forstå en varedeklaration > Læs om opbevaringUdskriv side

Det er ikke ligegyldigt, hvor og hvordan du opbevarer dine fødevarer. Nogle skal i fryser, andre i køleskab, mens andre igen har det fint i køkkenskabet.
Du finder altid en opbevaringsanvisning i Varefakta.

Temperaturangivelse
I Varefakta står der, ved hvilken temperatur, varen skal opbevares. Der er tre muligheder:

  • I dybfryser – det vil sige ved -18 oC eller koldere
  • I køleskab – det vil sige op til +5 grader oC
  • Ved stuetemperatur – det betyder ikke, at varen skal ligge på sofabordet – men at den f.eks.
    kan opbevares i et almindeligt køkkenskab.

Anden opbevaringsinformation
På nogle varer kan der f.eks. stå: “Opbevares i køleskab ved højst 5 oC og ikke sammen med stærkt lugtende varer.”
Det er fordi, at varen kan optage lugt eller smag fra andre varer.

På konservesvarer står der, om det er helkonserves, halvkonserves eller let konserveret. Det har betydning for opbevaring
og holdbarhed af varen.

Halv- og letkonserverede varer har altid en angivelse af holdbarhed og opbevaringstemperatur. Helkonserves skal være
holdbar i mindst 12 måneder ved 20 grader oC og behøver derfor ikke at have en opbevaringsanvisning på emballagen.

 

2013.07.03