Næringsdeklaration

Næringsdeklaration bliver obligatorisk

 

Fra 13. december 2016 bliver det obligatorisk at have en næringsdeklaration på næsten alle fødevarer. Kun få fødevarer vil være fritaget for næringsdeklaration, det gælder f.eks. the eller krydderier, hvor det ikke giver mening med en næringsdeklaration.

 

En næringsdeklaration giver vigtig information til forbrugeren om en vares energiindhold og sammensætning af næringsstoffer.

I forbindelse med, at næringsdeklarationen bliver obligatorisk, vil de oplysninger, der skal findes i på emballagen også blive udvidet.

I dag indeholder en basis næringsdeklaration (også kaldet kort næringsdeklaration) fire oplysninger, nemlig det samlede energiindhold samt mængden af protein, kulhydrat og fedt angivet i gram pr. 100 gram.
Kravene til næringsdeklarationen efter 13. december 2016 betyder, at basis næringsdeklarationen også skal indeholde oplysning om mængden af mættede fedtsyrer, sukkerarter og salt.

Varefakta anbefaler, at man baserer sit næringsindhold på analyser af varen, således at man har helt nøjagtige værdier at basere sin deklaration på. Der er f.eks. også helt gængse regler for, hvordan man må afrunde værdierne i en næringsdeklaration, således at deklarationen giver et så retvisende billede af varens energiindhold som muligt.

Fra august 2013 vil Varefakta basere alle næringsdeklarationer på analyseresultater. Analyserne må max. være tre måneder gamle, og har man kun ældre analyseresultater, kan Varefakta være behjælpelig med kontakt til laboratorier.

 

Læs mere om, hvad Varefakta kan gøre for din virksomhed her.