Tilmeld dig nyhedsbrev fra Varefakta:
(Klik her, hvis knap ikke virker)
Oversigt

Varefakta

Køb og brug

Nyhedsarkiv

Presse

Information og undervisning

Om Varefakta

Varefakta og din virksomhed

Kontakt

Sitemap

Varefakta in English

Specifikationsskemaer

Varefakta > Nyhedsarkiv > Varefaktas magasin ”Ærlighed” > Forskellen ligger i detaljenUdskriv side

Forskellen ligger i detaljen

At være ansat i kvalitetsafdelingen i en fødevarevirksomhed kan vel ikke være så forskelligt fra at være konsulent i en mærkningsvirksomhed som Varefakta. Men forskel er der, fortæller professionsbachelor i ernæring og sundhed, Rikke Sloth, der har prøvet begge dele.

Interview af Rikke Sloth

Det var lidt af en ny verden, der åbnede sig for Rikke Sloth, da hun for et halvt år siden indtog sin nye plads på Varefaktas fødevarekontor. ”Jeg gik fra at have arbejdet med en forholdsvis snæver ramme for en bestemt produktgruppe, til at arbejde med hele paletten af fødevarer lige fra kødprodukter,til honning og grønsagsblandinger og sukker.”

Rikke Sloth har erfaret, at det giver en anden grundighed og dyb viden dagligt at beskæftige sig med lovgivning inden for mærkning, anprisning og anden gældende lovgivning i et samspil med kolleger, der gør det samme.

”Jeg vil ikke sige, at jeg lavede fejl med mærkningen i mit tidligere job, men det er klart, at med så megen ekspertise samlet hos Varefakta, så er dybden i viden større, og det minimerer risikoen for fejl, specielt i de tilfælde, hvor der kan være tale om skøn”.

Rikke Sloth nævner som eksempel anprisningsområdet, hvor det kan have store omkostninger, hvis man foretager et forkert skøn og lader en anprisning slippe igennem. I værste fald kan det betyde, at varer må tages af hylderne og emballage kasseres.

Med den viden jeg har i dag, kan jeg tydeligt se, at virksomheder har stor gavn af at inddrage Varefakta i deres deklarationsarbejde. Det siger sig selv, at når man i en kvalitetsafdeling i mindre eller mellemstore fødevarevirksomheder, har mange andre opgaver, som ikke relaterer sig til mærkning og deklarering, så kan man af gode grunde ikke have den samme indsigt i detaljen,” siger Rikke Sloth.