Tilmeld dig nyhedsbrev fra Varefakta:
(Klik her, hvis knap ikke virker)
Oversigt

Varefakta

Køb og brug

Nyhedsarkiv

Presse

Information og undervisning

Om Varefakta

Varefakta og din virksomhed

Kontakt

Sitemap

Varefakta in English

Specifikationsskemaer

Varefakta > Nyhedsarkiv > Varefaktas magasin ”Ærlighed” > Nye krav til kosmetik træder i kraft i sommerferienUdskriv side

SpraydaaseOm to uger skal al kosmetikemballage vise navn på den ansvarlige for produktet.

Af Ib Keld Jensen

Producenter af kosmetik skal fremover skrive på emballagen, hvem eller hvilken virksomhed, der betegnes som ansvarlig efter lovgivningen, og som kan drages til ansvar for produktet.

Også adressen skal fremover fremgå.

Miljøstyrelsen siger omkring adressen, at den skal være tilstrækkelig til, at et brev kan komme frem.

Varefakta tolker det sådan, at adressen i form af gadenavn og by skal fremgå af emballagen. Nogle producenter har kun angivet postnummer og by, men det vurderes ikke at være tilstrækkeligt. Produkter med Varefakta angiver konsekvent hele adressen.

De kommende regler har været kendt i branchen et stykke tid, men det er forholdsvis nyt, at Miljøstyrelsen har fastslået, at man efter 11. juli ikke må sælge kosmetik i den emballage, der allerede er produceret og ført på lager, hvis ikke den lever op til den nye lovgivning. Og det uanset, hvornår produktet er produceret.

Med hensyn til anprisningerne er der også stramninger på vej. Det kan betyde, at formuleringen “uden parabener” formentlig ikke længere kan anvendes. Varefakta anbefaler allerede ved genoptryk af eksisterende etiketter at fjerne denne anprisning.
Dette er ikke vedtaget endnu, men forventes at følge med de nye guidelines fra EU, som formentlig kommer i slutningen af i år eller begyndelsen af næste år..
Anprisninger “uden parfume og/eller farvestoffer” kan ved enkelte tilfælde bruges.
Her skal man dog være opmærksom på, at nogle stoffer kan have dobbeltvirkning.
Hvis en æterisk olie tilsættes som konserveringsmiddel, kan der ikke skrives parfumefri, hvis olien har en dobbelt funktion.
Derfor vil det blive meget komplekst med hensyn til disse krav.
Lige nu gælder der et sæt generelle fælles kriterier for anprisninger. Kriterier for anprisninger af en eller flere ingredienser for eksempel, farvestoffer, triclosan, konserveringsmidler osv. er under diskussion.

Yderligere oplysninger fås hos nonfood-konsulent Eller ter Haar Hansen, telefon 46 30 45 07 eller eth@varefakta.dk

28.06.2013