Tilmeld dig nyhedsbrev fra Varefakta:
(Klik her, hvis knap ikke virker)
Oversigt

Varefakta

Køb og brug

Nyhedsarkiv

Presse

Information og undervisning

Om Varefakta

Varefakta og din virksomhed

Kontakt

Sitemap

Varefakta in English

Specifikationsskemaer

Varefakta > Nyhedsarkiv > Varefaktas magasin ”Ærlighed” > Producenter blev klædt godt påUdskriv side

FKMseminar5De 60 deltagere i kursus om materialer i kontakt med fødevarer gik berigede hjem, men havde også forslag til forbedringer.

De tre seminarer om fødevarekontaktmaterialer, som Varefakta holdt på hver sin side af Storebælt, fik pæne ord med på vejen, da godt halvdelen af de 60 deltagere efterfølgende evaluerede dagene.

Varefakta udlagde lovgivningen på området, krydret med konkrete eksempler, og fra advokatfirmaet KromannReumert var der gode råd til, hvad man bør sikre sig, inden man som leverandør eller producent skriver under på en købskontrakt. Endelig fortalte Fødevarestyrelsens beredskabschef om, hvordan man som producent eller leverandør undgår at skulle tage varer af hylderne efter brud på loven.

Overordnet var der meget stor tilfredshed med seminarerne. Bemærkninger som fine, gode og tilfredse gik igen, og den almindelige holdning var, at kurserne levede op til forventningerne, var informative og noget, man kunne bruge. Samlet set en god introduktion til området.

Nogle fandt dem lidt overfladiske – men omvendt var de også klar over, at hvis de skulle være mere uddybende, ville der være behov for mere tid, og de var i tvivl om, hvad den udvidede tid skulle bruges til.

Flere efterlyste lidt mere information fra Fødevarestyrelsens repræsentant om, hvordan en kontrol foregår i virkeligheden ude i virksomheden – sådan rent lavpraktisk. Hvad kontrolleres og hvordan foregår det.

Evalueringen viste tydeligt, at flere ønskede en skabelon for, hvad dokumenterne og erklæringerne skulle indeholde, så de kunne være sikre på, at hvis erklæringerne er korrekt besvaret, så er alt i orden.

Fødevarestyrelsen redegjorde for vanskelighederne ved at udarbejde en sådan model for en erklæring. Det nærmeste man kommer, er en skabelon, som findes i plastforordningen.

2014.11.14