Tilmeld dig nyhedsbrev fra Varefakta:
(Klik her, hvis knap ikke virker)
Oversigt

Varefakta

Køb og brug

Nyhedsarkiv

Presse

Information og undervisning

Om Varefakta

Varefakta og din virksomhed

Kontakt

Sitemap

Varefakta in English

Specifikationsskemaer

Varefakta > Nyhedsarkiv > Varefaktas magasin ”Ærlighed” > Varefakta spiller hovedrolle i DR´s KontantUdskriv side

89be6f972b384dd2be4455117869a944_KontantLogo02

Varefakta spiller hovedrolle i DR´s Kontant

I program om næringsindholdet i to-go drikke optrådte Varefakta som gennemgående ekspertkilde.

Af Ib Keld Jensen, journalist

Torsdag den 28. april optrådte Varefakta som ekspert i udsendelsen Kontant på DR.

Kontant havde bedt Varefakta kommentere næringsindholdet i en række to-go drikke fra fem forskellige kæder, Joe & the Juice, Baresso, 7-Eleven, McDonalds samt Starbucks. Opgaven var lagt i hænderne på fødevarekonsulent Isabell Kristiansen.

Hun vurderede objektivt næringsindholdet i de pågældende drikke, som viste sig at være ganske interessant. En coffee cooler havde således et samlet sukkerindhold, tilsat sukker og naturligt forekommende sukker, der svarede til 45 sukkerknalder, hvilket blev helt konkret illustreret i udsendelsen.

”Vi er selvfølgelig tilfredse med, at vores ekspertise kan bruges i sammenhænge som denne, hvor det drejede sig om vurdering af varedeklarationen. Varefakta er netop sat i verden for at give forbrugerne de oplysninger, de har brug for, for at kunne træffe deres valg på et oplyst grundlag, hvorfor vores fokus er på varedeklarationer”, siger direktør Helga Møller, Varefakta.

Lovkrav i udlandet

Og det var forbrugernes manglende mulighed for at træffe deres valg på et oplyst grundlag, som var udsendelsens omdrejningspunkt.

I visse lande er det et lovkrav, at kæderestauranter skal oplyse om kalorieindhold i fastfood og to go-drikke, men det er der ikke krav om herhjemme.

Varefaktas gennemgang af drikkene viste, at nogle to-go drikke kunne dække godt en tredjedel af det  daglige energiindtag, man anbefaler for en gennemsnitsperson. Andre drikke viste sig at indeholde alt det sukker, man anbefaler at en gennemsnitsperson maximalt indtager i løbet af en dag.

Kontant fremlagde dokumentation for, at en stor del af danskerne ønsker at kende til kalorieindholdet i to-go drikke og fastfood og for, at det kan have afgørende betydning for deres valg.

 

Se indslaget hér: https://www.dr.dk/tv/se/kontant/#!/00:03

 

Ærlighed 58:

Dansk Supermarked: Varefakta-samarbejde giver os store fordele

Samarbejde med Fødevarestyrelsen øger interessen

Ny formand: Varefakta er en international virksomhed

Varefakta indgår stor aftale med nemlig.com

Australien stjernemærker fødevarer efter sundhed