Tilmeld dig nyhedsbrev fra Varefakta:
(Klik her, hvis knap ikke virker)
Oversigt

Varefakta

Køb og brug

Nyhedsarkiv

Presse

Information og undervisning

Om Varefakta

Varefakta og din virksomhed

Kontakt

Sitemap

Varefakta in English

Specifikationsskemaer

Varefakta > Varefakta > På indkøb med Varefakta-deklarationenUdskriv side

Du kan finde både fødevarer og andre varer (nonfood) med Varefakta-deklarationen.

Når du står med to varer i samme kategori, kan du umiddelbart sammenligne indholdet, hvis de begge har en Varefakta-deklaration.

Det særlige ved Varefakta-deklarationen i forhold til andre varedeklarationer er, at vi sørger for, at oplysninger om to varer vises i samme rækkefølge, så du nemt kan sammenligne indholdet og dermed lettere afgøre, hvilken vare der passer dig bedst.

I praksis betyder det, at når du står med to pakker müsli, der begge har en Varefakta-deklaration, så kan du nemt sammenligne for eksempel ingredienser, næringsindhold og vægt. Hvor stor en del er havregryn eller rosiner og hvor stort er indholdet af kulhydrater.

Varefakta-deklarationen findes kun på færdigpakkede fødevarer, og altså ikke på varer som delikatesseafdelingen, slagteren eller fiskehandleren selv har behandlet.

På andre varer er Varefakta-deklarationen først og fremmest din garanti for, at varen er sikkerhedstestet og løbende kontrolleret.
Det gælder for eksempel børneprodukter, cykellåse og røgalarmer .

Vi har udviklet egne regler – som vi kalder forskrifter. De er ofte skrappere end de europæiske standarder, først og fremmest af sikkerhedsmæssige hensyn.

Hvis du klikker hér får du en oversigt over butikker, producenter og importører, der bruger Varefakta-deklarationer.