Overensstemmelseserklæring

Varefakta hjælper dig med dine overensstemmelseserklæringer

 

Som producent eller importør af produkter, der er beregnet til at komme i kontakt med fødevarer, skal du sørge for, at have en overensstemmelseserklæring for hver af de produkter du sælger. Det skal du også, hvis du er grossist og sælger produkterne til detailhandlen.

 

Der er helt formelle krav til, hvilke oplysninger, der skal være i en overensstemmelseserklæring, og myndighederne kan anmode om at se den dokumentation, der ligger bag en overensstemmelseserklæring.

Varefakta kan gennemgå dine overensstemmelseserklæringer, og vi kan hjælpe med at sikre, at de formelle krav er opfyldt. Vi kan også gennemgå baggrundsdokumentationen, inden du udarbejder overensstemmelseserklæringer til dine produkter.
Når Varefakta har gennemgået baggrundsdokumentationen, er du sikker på, at den er fyldestgørende i forhold til de formelle krav.

Reglerne for overensstemmelseserklæringer gælder ikke kun for produkter, der er tiltænkt kontakt med fødevarer. De gælder også for produkter, der med rimelighed kan forventes at blive brugt til fødevarer. Det kan f.eks. være brugskunst som keramikskåle eller glaskunst. Her skal man også sikre sig, at man har dokumentationen i orden og en overensstemmelseserklæring, som opfylder myndighedernes krav. Reglerne om overensstemmelseserklæringer er baseret på EU-lovgivning, men Danmark har særregler, så er du i tvivl, kan det være en god ide at søge rådgivning hos en ekspert.

 

Du kan kontakte Varefaktas konsulenter her.