Tilmeld dig nyhedsbrev fra Varefakta:
(Klik her, hvis knap ikke virker)
Oversigt

Varefakta

Køb og brug

Nyhedsarkiv

Presse

Information og undervisning

Om Varefakta

Varefakta og din virksomhed

Kontakt

Sitemap

Varefakta in English

Specifikationsskemaer

Ny pjece skal lære forbrugerne at forstå en varedeklarationUdskriv side

2007.10.29

Danske forbrugere er ofte i vildrede, når de skal tyde varedeklarationen på en fødevare. Men de vil rigtig gerne blive bedre til at forstå, hvad leverpostejen og rugbrødet indeholder, inden de sætter tænderne i.

Og det får forbrugerne bedre mulighed for nu.

I forbindelse med 50-års jubilæet den 5. november tilbyder Dansk Varefakta Nævn pjecen ”Læs udenpå, hvad der er indeni”.

”At kunne læse og forstå en varedeklaration er vigtigt for at kunne tage ansvar for egen sundhed. I forbindelse med at vi runder det skarpe hjørne, har vi valgt at sætte fokus på forbrugeruddannelse. Og her er pjecen et vigtigt led,” siger direktør Helga Møller.

Dansk Varefakta Nævn har op til jubilæet spurgt godt 900 repræsentative forbrugere om deres brug af varedeklarationer. 87 procent siger, at de bruger varedeklarationer mindst en gang i mellem, men 80 procent siger samtidig, at de er svære at forstå.

”Der er med andre ord et klart behov for at klæde forbrugerne bedre på, og det er ambitionen med blandt andet denne pjece.”

Enhver forbruger kan gratis rekvirere pjecen ved at indsende en a4-kuvert med navn og adresse, frankeret med 8,25 kr. til Dansk Varefakta Nævn, Byleddet 7, 4000 Roskilde.

Nærmere oplysning hos direktør Helga Møller på mob. tlf. 40 42 79 09