Tilmeld dig nyhedsbrev fra Varefakta:
(Klik her, hvis knap ikke virker)
Oversigt

Varefakta

Køb og brug

Nyhedsarkiv

Presse

Information og undervisning

Om Varefakta

Varefakta og din virksomhed

Kontakt

Sitemap

Varefakta in English

Specifikationsskemaer

Fødevarestyrelsen kontrollerer mærkning af kødUdskriv side

Fødevarestyrelsen kontrollerer mærkning af kød

Med en landsdækkende kontrolkampagne sætter Fødevarestyrelsen fra september og i de kommende måneder lup på om frossen og fersk kød er mærket korrekt, og om håndteringen af det hakkede kød er i orden.
Kampagnen er rettet mod slagtere, supermarkeder og kødgrossister og anledningen er sidste og forrige års afsløringer af, at mange virksomheder og detailhandelsbutikker havde problemer med både datomærkning og fedtprocenter.

I flere tilfælde var der eksempler på, at hakket oksekød blev solgt med højere fedtindhold end der stod på pakkerne, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.
Fødevarestyrelsen ser også nærmere på, om dansk mærket oksekød nu også stammer fra Danmark og om sporbarheden og dermed fødevaresikkerheden er i orden.

Endelig vil Fødevarestyrelsens laboratorier analysere, om der er overensstemmelse mellem mærkningen af eksempelvis kyllingekød og indholdet af tilsat vand.
Fødevarestyrelsen forventer at kunne offentliggøre resultaterne i januar 2012.