Tilmeld dig nyhedsbrev fra Varefakta:
(Klik her, hvis knap ikke virker)
Oversigt

Varefakta

Køb og brug

Nyhedsarkiv

Presse

Information og undervisning

Om Varefakta

Varefakta og din virksomhed

Kontakt

Sitemap

Varefakta in English

Specifikationsskemaer

Otte gode råd om grillkul, før du tænder opUdskriv side

Grill-sæson: Briketterne holder varmen, men trækul giver den bedste smag. Småt brandbart til
til grillen handler ikke kun om pris, men også om kvalitet.
Her er otte gode råd fra Varefakta, om hvordan du finder de gode kul, inden du kaster dig over havegrillens fornøjelser.

1. Hvis du skal grille en hel steg, skal du bruge briketter, der holder temperaturen op til tre til fire gange så længe som trækul. Briketter er et blandingsprodukt, der består af knust stenkul eller trækul blandet, formet og presset med f.eks. majsmel. Briketter giver den mest jævne varme.

2. Trækul er til gengæld udmærket til mindre kødstykker som bøffer, pølser og grøntsager. Trækul giver kødet en mere røget smag, hvilket hænger sammen med det høje indhold f.eks. fra nåletræ eller løvtræ. Til gengæld fuser det hurtigere ud.

3. Størrelsen på briketter og kul er også angivet i deklarationen, og det er, fordi både kul og briketter virker bedst, når de har en vis størrelse. Mange meget små stykker kul og briketter har kort brændetid, derfor opererer Varefakta med minimumskrav.

4. Vandindholdet er der også grænser for. Det bør højst være 8 procent.

5. Brændtiden, som bør fremgå af deklarationen, angiver hvor længe kullet kan holde en temperatur på 180 grader. Der er stor forskel på stenkulsbriketter, trækulsbriketter og trækul.

6. Deklarationen angiver den mængde af aske, der er tilbage efter afbrændingen, og den må højst være 18 procent for briketter og 8 procent for kul. Der er ikke meget ved at komme hjem med en pose aske.

7. Og nu vi er ved talværdierne, så oplyser deklarationen også om bundet kulstof, som siger noget om evnen til at afgive varme. Det bundne kulstof skal udgøre mindst 60 procent for briketter og mindst 75 procent for trækul. Man kan altså helt enkelt sige, at jo mere kulstof, des bedre produkt.

8. Grillkul med Varefakta opfylder minimumskrav til kvaliteten.

2013.06.10