8 år siden

SF vil have lovpligtig deklaration på legetøj

En ny lov skal sikre, at det fremgår af deklarationen på legetøj og andre børneprodukter, om der er ftalater eller andre stoffer, der kan virke hormonforstyrrende.
Det skriver SF’s forbrugerordfører Pia Olsen Dyhr i en klumme i 24timer 4. august.

Det er en jungle for almindelige mennesker at købe plastiktallerkener og badevinger uden giftstoffer, mener Pia Olsen Dyhr.

”For det er sjældent, at produkterne er deklarerede. Man kan simpelthen ikke se, om der er hormonforstyrrende ftalater i dem! Det vil SF have ændret. Vi vil gøre det lovpligtigt, at produkterne er deklarerede.”

Pia Olsen Dyhr henviser til ny dansk forskning, og peger på, at den viser, at flere og flere børn fødes med misdannelser i kønsorganer og urinveje, at mænds fertilitet er faldende, og at børn får hyppigere akutte infektioner, allergiske lidelser og misdannelser.

Kommentar fra DVN:

Vi hilser Pia Olsen Dyrhs forslag velkomment, og tillader os i den forbindelse at gøre opmærksom på, at Varefakta allerede deklarerer legetøj og børneprodukter.

Ikke alle producenter benytter sig af ordningen, og derfor kunne lovgivning på området være en mulighed. Ftalater er i dag forbudt i produkter til børn under 14 år.

Vi er glade for, at Pia Olsen Dyhr har taget imod vores invitation til et møde, hvor vi kan drøfte spørgsmålet nærmere.