Tilmeld dig nyhedsbrev fra Varefakta:
(Klik her, hvis knap ikke virker)
Oversigt

Varefakta

Køb og brug

Nyhedsarkiv

Presse

Information og undervisning

Om Varefakta

Varefakta og din virksomhed

Kontakt

Sitemap

Varefakta in English

Specifikationsskemaer

Varefakta > Diverse > FaremærkningUdskriv side

Faremærkning er obligatorisk på nogle vaske- og rengøringsmidler

Om et produkt skal have faremærkning afhænger af indholdsstofferne, men også af, hvordan de forskellige indholdsstoffer reagerer med hinanden. Det kan betyde at 2 indholdsstoffer, der ikke i sig selv udløser en faremærkning alligevel kan udløse en faremærkning, hvis de kombineres i et produkt.

 

Skal man have faremærkning på sit produkt, er der helt gængse regler for, hvor stor faremærkningen skal være. Det afhænger af emballagens størrelse, og der skal meget små emballager til, før man med rimelighed kan argumentere, at faremærkningen må være mindre, end loven angiver. Der er også regler for de formuleringer, der bruges i en faremærkning. Faremærkningen består af både faresætninger og et eller flere symboler, der er letgenkendelige og gældende i hele Europa. I løbet af de næste par år skiftes de kendte sort-orange faremærker udseende, og der er vedtaget en ny europæiske faremærkning. Symbolerne er allerede taget i brug på de rene kemikalier som f.eks. lampeolie og husholdningssprit.

Den nye faremærkning kan du se her på hjemmesiden. Den nye faremærkning har kun piktogrammer, ikke en forklarende tekst, som vi kender det fra den gamle faremærkning. Men faresætningerne vil stadig være obligatoriske, og med den nye faremærkning, bliver det endnu vigtigere at faresætningerne er korrekte og til stede.