Godkendt cykellås

Varefakta hjælper dig, hvis du ønsker at markedsføre en godkendt cykellås

De fleste forbrugere er klar over det. At man skal have en godkendt cykellås for at være sikker på, at forsikringen dækker i tilfælde af cykeltyveri.

 

Vælger forbrugeren at købe låsen i udlandet, f.eks. i en webshop, kan de ikke være sikre på, at det er en godkendt cykellås, de har købt. En godkendt cykellås vil have Varefakta-logo på emballagen, og til en godkendt cykellås skal der så medfølge en komplet Varefakta-deklaration, der fungerer som låsebevis, hvor cyklens stelnummer kan noteres, så forbrugeren kan dokumentere, at der til den stjålne cykel har hørt en godkendt cykellås.

Ønsker man at markedsføre en godkendt cykellås, skal man henvende sig til Varefakta, der har en række krav, som låsen skal bestå, for at man kan kalde låsen en godkendt cykellås.
Varefakta planlægger et testforløb ud fra de oplysninger, vi får fra producenten/importøren.
Inden planlægningen går i gang, skal Varefakta modtage to eksemplarer af låsen, en adskilt og en samlet lås. Vi skal også se konstruktionstegninger og vide, hvor mange låsekombinationer, låsen produceres med. I testforløbet til en godkendt cykellås hører også, at låsen bliver udsat for forskellige klimapåvirkninger og opbrudsforsøg – alt sammen for at simulere det danske vejrlig og simpelt brugstyveri. F.eks. kan en godkendt cykellås i nogen tilfælde godt klippes op med en kraftig boltsaks, men sådant værktøj er ikke med i Varefaktas opbrudsforsøg.

Når Varefakta tester en godkendt cykellås sker det med almindeligt håndværktøj, som typisk vil være det, der bliver brugt ved almindeligt brugstyveri, og altså ikke i tilfælde af mere organiseret, “professionelt” cykeltyveri.