Godkendte cykellåse

Godkendte cykellåse med Varefakta

 

At få stjålet sin cykel er rigtigt ærgerligt. Det er endnu mere ærgerligt, hvis forsikringen ikke dækker, fordi den lås, man har brugt, ikke er på listen over godkendte cykellåse.

 

Er man i tvivl om ens cykellås er godkendt, kan man altså tjekke listen over godkendte cykellåse. Finder man ikke sin cykellås på denne liste, kan det være fordi, cykellåsen ikke forhandles mere.
Varefakta har derfor også en liste over tidligere godkendte cykellåse. Det kan være nyttigt, hvis man har monteret en tidligere godkendt lås på sin cykel.

Lås og cykel hører dog sammen, hvis man har en af de tidligere godkendte cykellåse. Man kan altså ikke købe en ny cykel og flytte den gamle cykellås over på den nye cykel. I sådan et tilfælde, er det en god ide, at tjekke listen over godkendte cykellåse og udvælge sig en ny cykellås.

Er man i tvivl om, hvilken type lås, der kan dække ens behov, kan man finde hjælp på Varefaktas hjemmeside. På samme side, som man finder listen med de godkendte cykellåse, finder man nemlig også en oversigt over fordele og ulemper ved det forskellige låsetyper.

Cykellåse skal ikke have et bestemt udseende eller en bestemt konstruktion, men godkendte cykellåse skal alle gennemgå en række afprøvninger, som blandt andet indebærer forsøg på at bryde låsen op, ligesom godkendte cykellåse også skal kunne tåle forskelligt vejrlig, der svarer til de skiftende årstider i Danmark. Låsene afprøves inden de kommer på listen over godkendte cykellåse, men cykellåse deklareret med Varefakta stikprøvekontrolleres også løbende, så vi er sikre på, at låsene hele tiden opfylder Varefaktas krav.

 

Husk at få stemplet låsekortet hos cykelhandleren. Det er dokumentation for, at låsen er godkendt.