Vaskesymboler

Det er vigtigt at kende vaskesymboler

 

De fleste forbrugere har set dem, vaskesymboler. De er ofte trykt på de små irriterende mærker, som vi klipper af blusen eller bukserne, inden vi tager dem i brug. Men vaskesymboler er vigtig information om korrekt behandling af tekstilet.

 

Man finder ikke kun vaskesymboler på tøj. De findes også på andre tekstiler, som f.eks. sengetøj, duge og på metervarer, hvor vaskesymbolerne skal være tilgængelige, når du køber et stykke stof i metermål. Der skal være vaskesymboler på tøj og andre tekstiler, der sælges i Danmark.
Varefakta har lavet en forbrugerundersøgelse, der viser, at meget få forbrugere faktisk ved, hvad de forskellige vaskesymboler betyder.

 

betyder f.eks. at tekstilet bør håndvaskes – og for vaskemidler, at midlet er egnet til vask i hånden.
Mens dette symbol betyder, at tekstilet tåler vask i vaskemaskine ved temperaturer op til 60 oC
Man finder også vaskesymboler på vaskemidler med Varefakta. På samme måde viser vaskesymboler på vaskemidler, både flydende og i pulverform, ved hvilke temperaturer, vaskemidlet er effektivt. Det er vigtigt at vide, fordi vaskemidlets vaskeegenskaber måske ødelægges eller ikke aktiveres ved for høj eller for lav temperatur.

 

Her på Varefaktas hjemmeside kan du finde en liste over de mest almindelige vaskesymboler. Listen ligger som en PDF-fil lige til at downloade, printe og hænge op ved vaskemaskinen, så man let kan tjekke, hvis der er vaskesymboler, man har glemt betydningen af.