5 years ago

REMA 1000: Varefakta øger vores troværdighed

Gennem de seneste 13 år har Varefakta kontrolleret de varer, som findes på hylderne hos REMA 1000. Flere end 300 varer bliver hvert år kontrolleret af den uafhængige instans, og det er der en god grund til. Det styrker nemlig troværdigheden over for forbrugere og myndigheder, fastslår Anders Jensen, der er indkøbs- og marketingdirektør hos REMA 1000.

Siden 2004 har REMA 1000 fået kontrolleret sit varesortiment af Varefakta. Et samarbejde, som begge parter værdsætter, da det øger troværdigheden hos detailkæden og sikrer gennemsigtighed over for forbrugerne.

Hvert år kontrollerer Varefakta flere end 300 varer hos REMA 1000, og kommer med forslag til forbedringer og ændringer, som konstant sørger for, at troværdig og ærlighed er i top. Kontrollen sikrer nemlig, at informationen på varerne er præcise og lever op til den gældende lovgivning.

”Den moderne forbruger vil have ærlighed, og skal kunne stole på de produkter, som vi har på hylderne i vores butikker. Kunderne forventer, at der er styr på tingene. Hos REMA 1000 gør vi alt, hvad vi kan, for at leve på til disse krav – vi har ikke råd til andet,” fortæller Anders Jensen, der er indkøbs- og marketingdirektør hos REMA 1000

Foretrækker ekstern kontrol

Mange detailkæder tjekker selv kvaliteten af varerne, men her er holdningen hos REMA 1000 anderleders.

”Intern kontrol kan være fint, men vi føler, vi får mere ud af, at vi kan fortælle forbrugerne, det er et eksterne firma, som kontrollerer vores varer. Det er blevet meget mere komplekst at sælge fødevarer end tidligere, og der er mange regler, som skal følge,” siger Anders Jensen. Og fortsætter:

”Vi regner med, at Varefakta har den nyeste lovgivning helt inde under huden. De sidder jo med det hver dag, og det er dem, der er skarpest til det her. Samtidig frigør det en masse ressourcer hos os, og vores medarbejdere kan koncentrere sig om andre ting, når Varefakta står for kontrollen.”

Norge er med på vognen

Men det er ikke bare i Danmark, at REMA 1000 har et samarbejde med Varefakta. Også i Norge kontrollerer selskabet nu REMA 1000’s varer.

”Nogle år efter vi indledte samarbejdet i Danmark, fik vi Norge med på vognen, så Varefakta også kontrollerer vores varer her. Og det giver god mening, da vi har fælles indkøbsaftaler i Danmark og Norge.  Det giver os blåstempling i begge lande,” siger Anders Jensen.

Han fortæller, at REMA 1000 og Varefakta i begge lande gør meget ud af at have en konstruktiv dialog:

”Vi kan godt have diskussioner med Varefakta om, hvad der skal der stå på en emballage, og om hvad der er mest troværdigt. Vi har oplevet at få ok fra myndigheder, hvorefter Varefakta er kommet med gode input til at styrke troværdighed og kommunikationen til forbrugeren. Det sætter vi stor pris på,” fortæller Anders Jensen.