Cookiepolitik

Om vores cookiepolitik

Denne cookie politik forklarer hvad cookies er, hvilke typer der anvendes,  hvordan de anvendes, hvilken information vi samler gennem cookies samt hvordan den bruges, og hvordan du kan indstille dine cookie-præferencer. Hvis du vil have nærmere information omkring, hvordan vi gemmer og behandler dine data, kan du læse det i vores privatslivspolitik. Du kan til enhver tid ændre eller ophæve dit valg af cookie-præferencer på vores hjemmeside. Dine valg gør sig gældende på følgende domæne: www.varefakta.dk

Hvad er cookies?

En cookie er en tekstfil, som lægges på din computer eller andet IT udstyr. Den gør det muligt at genkende din computer og samle information om, hvilke sider og funktioner, der besøges med din computer. Cookies indeholder oplysninger i anonymiseret form.

Cookies anvendes af stort set alle websites og er i mange tilfælde en forudsætning for at websitet kan fungere.

Hvordan anvender vi cookies?

Som de fleste andre hjemmesider, bruger vi cookie-oplysninger i forbindelse med de løsninger, vi udbyder. Desuden bruger vi cookies til udarbejdelse af statistik, der bl.a. kan anvendes til at forbedre vores website og tilpasse oplevelsen til dine behov. Vi bruger også enkelte cookies til vores markedsføring.
Cookies kan ikke bruges til at identificere dig som person, men vi kan bruge oplysningerne om, hvilke sider på varefakta.dk der er besøgt fra din computer. Vi bruger naturligvis kun oplysningerne i henhold til gældende lovgivning.

Så længe opbevares cookes

De cookies, der er sendt til dig, vil blive gemt i browseren i højst 24 måneder fra sidste gang du var inde på vores hjemmeside. Hver gang du genbesøger et af vores websites, forlænges perioden. De pågældende cookies opbevares derfor i 24 måneder fra dit seneste besøg på et af vores websites.

Hvilke typer af cookies anvender vi?

Essentielle: Nogle cookies er essentielle for at du kan opleve den fulde funktionalitet på vores hjemmeside. Disse cookies hjælper os med at vedligeholde brugersessioner og forhindrer trusler på it-sikkerheden.

Statistikker: Disse cookies anvendes til at føre statistik over hvor antallet af brugere samt oplysninger om køn, alder, geografi og interesser på vores brugere for at tilpasse indhold og annoncering herefter. Disse cookies hjælper os til at forstå brugeroplevelsen, og giver os mulighed for at forbedre den. Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Funktionelle: Disse cookies hjælper ikke-essentielle cookies på hjemmesiden til at vise content, såsom videoer og opslag fra hjemmesiden, på de sociale medier.

Præferencer: Disse cookies hjælper os med at gemme dine cookies-præferencer, fx sprog og tidligere søgninger, for at du skal have en bedre oplevelse på hjemmesiden fremadrettet.

Nedenstående liste viser præcise cookies, som anvendes på vores hjemmeside.

CookieBeskrivelse
cookielawinfo-checkbox-analyticsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category “Analytics”.
cookielawinfo-checkbox-functionalThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category “Functional”.
cookielawinfo-checkbox-necessaryThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category “Necessary”.
cookielawinfo-checkbox-othersThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category “Other.
cookielawinfo-checkbox-performanceThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category “Performance”.
viewed_cookie_policyThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.

 

Hvordan kan jeg kontrollere mine cookie-præferencer?

Skulle du ombestemme dig i dine valg af cookie-præferencer mens du gør brug af vores hjemmeside, kan du altid klikke på “Privacy & Cookie Policy” på din skærm. Sådan får du vist dine valgmuligheder om cookie-præferencer igen.

Hvis du vil slette cookies, kan du følge denne vejledning: https://minecookies.org/cookiehandtering

Afhængig af hvilken browser man har, kan man bruge forskellige metoder til at blokere cookies på hjemmesider. Disse indstillinger kan ændres i din browser.

Links til eksterne websteder

På vores hjemmeside findes links til eksterne websteder. Vi indestår ikke for kvaliteten og indholdet af det materiale hvortil der fra vores side linkes til. Vi påtager os heller ikke ansvaret for (mis)brugen af personlig identificerbare oplysninger på de pågældende eksterne websteder.

Vi opfordrer derfor til, at du gennemlæser persondatapolitikker, fortrolighedserklæringer, juridiske erklæringer etc. når du besøger disse websteder.

Nyhedsbrev

Ønsker du at framelde dig vores nyhedsbrev hos Varefakta, skal du rette henvendelse på varefakta@varefakta.dk.

Personoplysninger

Brug af personoplysninger
Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilsagn hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering, køb eller deltagelse i en undersøgelse m.v. Her indsamles oplysninger om navn, adresse, postnummer, e-mail, køn, alder, interesser, holdninger og kendskab til forskellige emner.

Personoplysninger bruges til at gennemføre det køb eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover til at få større kendskab til dig og øvrige brugere af websitet. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold og reklamer, der er tilpasset dine interesser og hobbyer.

Kontakt vedr. personoplysninger
Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos Varefakta, skal du rette henvendelse på varefakta@varefakta.dk eller telefon 46 30 45 00. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataloven.

Beskyttelse af personoplysninger
Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Personoplysninger slettes eller anonymiseres løbende efterhånden som det formål, de blev indsamlet til, afsluttes.

Personoplysninger gemmes højst i 12 måneder efter brug.

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Vi forbeholder os derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør vi det, retter vi selvfølgeligt datoen for “sidst opdateret” nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores websites.

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge persondataloven ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.

Opdateret november 2021