Tirsdag d. 28. november 2023 fra kl. 09.00-10.15.

WEBINAR
Anprisninger på fødevarer

Anprisninger spiller en vigtig rolle, når man gerne vil fange forbrugerens interesse, men hvilke anprisninger er lovlige at anvende på fødevarer?

Tilmeld dig gratis webinar

Under september måneds Croissant Talk dykker vi ned i anprisninger på fødevarer. Anprisninger spiller en vigtig rolle, når man gerne vil fange forbrugerens interesse, men hvilke anprisninger er lovlige at anvende på fødevarer? 

Arrangementet indeholder en kort gennemgang af forskellige typer af anprisninger, heriblandt ernærings- og sundhedsanprisninger, kvalitetsanprisninger, illustrationer osv., som Varefakta vurderer, der ikke går an. – Vi gennemgår lovgivningen og myndighedernes tolkninger, og vi anvender konkrete eksempler fra markedet i Danmark.

Det får du
  • Viden om faldgruberne inden for brugen af anprisninger, som du og din virksomhed skal være opmærksom på, når du skal udarbejde lovlig mærkning og markedsføring i Danmark.

Info

Eventet afholdes som webinar.

Tirsdag d. 28. november 2023 fra kl. 09.00-10.15.

Gratis event.

Arrangementet henvender sig til dig og dine kolleger, der har ansvar for mærkning og markedsføring af fødevarer – både producenter, leverandører, ansatte i detailhandlen, reklamebureauer, marketing osv. samt studerende.

Program

09.00: Velkomst og introduktion til Varefakta.

09.15: Anprisninger på fødevarer.

10.00: Spørgsmål.

Læs mere om generelle vilkår ifm. Varefaktas Croissant Talks, samt hvordan vi behandler personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål til Croissant Talk´et?

Har du spørgsmål til Croissant Talk´ets indhold eller savner du information om de diverse praktiske oplysninger, så ring til underviser Anne Nymand-Grarup eller send os en mail på varefakta@varefakta.dk.

Underviser, Anne Nymand-Grarup

Teknisk og regulatorisk leder, fødevarer OG KOSTTILSKUD

Anne Nymand-Grarup har en bachelor i Ernæring og Sundhed samt er Cand. scient. techn. i Integrerede fødevarestudier fra Aalborg Universitet.

Anne har tidligere arbejdet som videnskabelig medarbejder på både Aalborg og Aarhus Universitet. Her har hun erfaring med forskning i lokale og globale fødevaresystemer samt stedsspecifikke fødevarer. Forskningen har givet hende en bred indsigt i fødevarer.

Hun har arbejdet i Varefakta siden 2019 og har erfaring med mærkning af alle produktkategorier indenfor fødevarer.

D (+45) 46304523
E: ang@varefakta.dk

Tilmeld dig webinaret

Klik på tilmeldingsknappen herunder og du kommer direkte hen til webinarets registreringslink.

Varefaktas kurser

Næringsdeklaration og ingrediensliste

Kurset giver dig en grundig gennemgang af alle relevante lovkrav, der gælder for udarbejdelse af næringsdeklaration og ingrediensliste. På kurset kommer vi desuden ind på, hvornår den obligatoriske næringsdeklaration er undtaget samt på tabelværdier kontra analyseværdier.

OBLIGATORISKE MÆRKNINGSKRAV FOR FÆRDIGPAKKEDE FØDEVARER

Er du producent eller importør og sælger du eller din virksomhed færdigpakkede fødevarer, hvor du støder på udfordringer i forhold til forståelse og tolkning af lovgivningen herom, så udvikler vi meget gerne et skræddersyet kursus til dig og dine kolleger.

Varefakta er en unik mærkningsordning, som sætter en ære i at levere præcise og lovpligtige varedeklarationer og efterfølgende kontrollere, at deklarationen holder, hvad den lover. Varefakta varetager hensynet til forbrugersikkerhed, herunder detailhandlens behov for juridisk korrekt mærkning i forhold til et ofte kompliceret regelsæt.