Tirsdag d. 31. maj 2022 fra kl. 09.00-10.15.

WEBINAR: Bliv klogere på næringsdeklarationer og brugen af mærkningsordninger

Deklarationer kan være svære at gå til, men er en grundlæggende forudsætning for salg af fødevarer i Danmark og til eksport. Dagens Croissant Talk giver dig en gennemgang af relevante lovkrav, der gælder for udarbejdelse af næringsdeklaration.

Tilmeld dig gratis event

Til Varefaktas Croissant Talk stiller vi skarpt på, hvad der rør sig inden for mærkningsområdet. Arrangementet er gratis og afholdes hver måned. Deltager du i vores fysiske event, så byder vi på kaffe og croissanter. Varefaktas mærkningseksperter vil bidrage med ny viden og flere perspektiver på aktuelle emner indenfor mærkning af forbrugerprodukter.

Maj måneds Croissant Talk giver dig blandt andet et indblik i hvad en næringsdeklaration er, hvilke lovkrav, der gør sig gældende ift. udarbejdelsen af en næringsdeklaration, samt elementer som udløser særkrav i udarbejdelsen.

Herudover vil vi fokusere på de mærkningsordninger, der kan være relevante ift. en vares næringsdeklaration. Heriblandt Nøglehulsmærket og Fuldkornslogoet:

  • Nøglehullet er frivilligt og gratis at anvende for virksomheder, så længe, at det lever op til kravene for Nøglehullet. Nøglehullet er en ernæringsanprisning og det er obligatorisk med en næringsdeklaration på færdigpakkede fødevarer med ernærings og/eller sundhedsanprisninger.
  • Fuldkornslogoet kan bruges inden for en række produktgrupper, hvis man som virksomhed, er en del af Fuldkornspartnerskabet. 
    For hver produktkategori skal produkterne overholde det angivne mindstekrav til fuldkornsindholdet for at kunne bære fuldkornslogoet, hvormed næringsindholdet spiller en rolle ved tjek af om en vare kan bære Fuldkornslogoet.

info

Eventet afholdes som webinar.

Tirsdag d. 31. maj 2022
fra kl. 09.00-10.15.

Gratis event

Arrangementet henvender sig til dig og dine kolleger, der har ansvar for mærkning og markedsføring af fødevarer.

Det får du
  • En gennemgang af relevante lovkrav, der gælder for udarbejdelse af en næringsdeklaration til fødevarer.
  • Indblik i relevante mærkningsordninger,  herunder Nøglehulsmærket og Fuldkornslogoet.
Sådan deltager du i et Croissant Talk-webinar hos Varefakta

Denne vejledning beskriver kort, hvordan du skal gøre, for at deltage i et Croissant Talk-webinar hos Varefakta.

Følg guiden: “Sådan deltager du i et Croissant Talk-webinar hos Varefakta“.

Program

09.00: Velkomst og introduktion til Varefakta.
09.15: Bliv klogere på næringsdeklarationer og brugen af mærkningsordninger.
10.00: Spørgsmål.

Læs mere om generelle vilkår ifm. Varefaktas Croissant Talks, samt hvordan vi behandler personoplysninger i vores privatlivspolitik.

TILMELD DIG HER

Varefaktas kurser

virksomhedstilpassede kurser

Er du producent eller importør og sælger du eller din virksomhed færdigpakkede fødevarer, hvor du støder på udfordringer i forhold til forståelse og tolkning af lovgivningen herom, så udvikler vi meget gerne et skræddersyet kursus til dig og dine kolleger.

OBLIGATORISKE MÆRKNINGSKRAV FOR FÆRDIGPAKKEDE FØDEVARER

Er du producent eller importør og sælger du eller din virksomhed færdigpakkede fødevarer, hvor du støder på udfordringer i forhold til forståelse og tolkning af lovgivningen herom, så udvikler vi meget gerne et skræddersyet kursus til dig og dine kolleger.

Varefakta er en unik mærkningsordning, som sætter en ære i at levere præcise og lovpligtige varedeklarationer og efterfølgende kontrollere, at deklarationen holder, hvad den lover. Varefakta varetager hensynet til forbrugersikkerhed, herunder detailhandlens behov for juridisk korrekt mærkning i forhold til et ofte kompliceret regelsæt.