Fredag d. 2. juni 2023 fra kl. 09.00-10.15. 

WEBINAR: Emballager - fødevarekontaktmaterialer (FKM)

Vi gentager april måneds Croissant Talk om fødevarekontaktmaterialer grundet den store efterspørgsel om at afholde Croissant Talket som webinar. 

Fødevarekontaktmaterialer er en fælles betegnelse for emballage, der kan anvendes til opbevaring af fødevarer eller til at komme i kontakt med fødevarer. Det kan fx være papir, pap, glas eller plast.
Kravene til fødevareemballage er stigende i disse år. Udover store krav til emballagers primære funktionalitet, såsom mekanisk styrke, barriereegenskaber, brugsegenskaber etc., stilles der også lovkrav til emballagers sundheds- og miljømæssige kvalitet.

Denne måneds Croissant Talk går derfor i dybden med reglerne for emballager til fødevarer.

Tilmeld dig gratis event

Få overblik over lovgivningen for emballager  til fødevarer og fødevarekontaktmaterialer – og bliv klogere på overensstemmelseserklæringer.

Denne måneds Croissant Talk giver dig et overblik over, hvilke krav der stilles til sikkerheden af fødevarekontaktmaterialer i EU for emballage. Vi gennemgår overordnet lovgivning til fødevarekontaktmaterialer (pap, plast, papir, glas mv.) og ser på hvad, der rør sig på emballageområdet.  

Du bliver desuden introduceret til overensstemmelseserklæringer og om erklæringen er tilstrækkelig til dit formål. 

  • Vi kigger nærmere på materiale specifikke krav, herunder en kort gennemgang af særlige testkrav til plastmaterialer. 
  • Vi gennemgår krav til deklarering af fødevarekontaktmaterialer. Herunder hvad en deklaration som minimum skal indeholde. 
  • Vi kommer til at runde begrebet “Forventet brug” og ser nærmere på hvordan Varefakta mener god forbrugeroplysning kan se ud på fx køkkenrulle eller papirsugerør. 
  • Til sidst gennemgår vi oplysninger i en overensstemmelseserklæring og hvad denne skal indeholde.
 

Vi ser frem til en indholdsrig formiddag med en god dialog, hvor vi kan lære nyt af hinanden.

Eventet afholdes hos Varefakta. Vi byder på croissanter, faglig viden og mulighed for netværk og sparring. 

Info

Webinar

Fredag d. 2. juni 2023
fra kl. 09.00-10.15.

Gratis event.

Arrangementet henvender sig til dig og dine kolleger, der har ansvar for mærkning og markedsføring af fødevarer og/eller nonfood dagligvarer, fødevareemballager og fødevarekontaktmaterialer – både producenter, leverandører, ansatte i detailhandlen, reklamebureauer, marketing og lign.

Er du studerende, er du også meget velkommen.

Program

09.00: Velkomst og introduktion til Varefakta.

09.15: Emballager – fødevarekontaktmaterialer (FKM)  

10.00: Spørgsmål.

Læs mere om generelle vilkår ifm. Varefaktas Croissant Talks, samt hvordan vi behandler personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål til Croissant Talk´et?

Har du spørgsmål til Croissant Talk´ets indhold eller savner du information om de diverse praktiske oplysninger, så ring til underviser Simone Sofie Rosholm på
tlf. (+45) 46 30 45 10, eller send os en mail på varefakta@varefakta.dk.

Underviser, Simone Sofie Rosholm

Teknisk og regulatorisk Leder, nonfood

Simone har en bachelor i Ernæring og Sundhed. Hun har arbejdet i Varefakta siden 2016 og har erfaring med mærkning af alle produktkategorier indenfor nonfood dagligvarer.

D (+45) 46304510.
E: sir@varefakta.dk

Tilmeld dig webinaret

Klik på tilmeldingsknappen herunder og du kommer direkte hen til webinarets registreringslink.

Varefaktas kurser

virksomhedstilpassede kurser

Er du producent eller importør og sælger du eller din virksomhed færdigpakkede fødevarer, hvor du støder på udfordringer i forhold til forståelse og tolkning af lovgivningen herom, så udvikler vi meget gerne et skræddersyet kursus til dig og dine kolleger.

OBLIGATORISKE MÆRKNINGSKRAV FOR FÆRDIGPAKKEDE FØDEVARER

Er du producent eller importør og sælger du eller din virksomhed færdigpakkede fødevarer, hvor du støder på udfordringer i forhold til forståelse og tolkning af lovgivningen herom, så udvikler vi meget gerne et skræddersyet kursus til dig og dine kolleger.

Varefakta er en unik mærkningsordning, som sætter en ære i at levere præcise og lovpligtige varedeklarationer og efterfølgende kontrollere, at deklarationen holder, hvad den lover. Varefakta varetager hensynet til forbrugersikkerhed, herunder detailhandlens behov for juridisk korrekt mærkning i forhold til et ofte kompliceret regelsæt.