KURSET OPRETTES VED FORESPØRGSEL

Forstå anprisninger

Anprisninger af fødevarer spiller en vigtig rolle, når man gerne vil fange forbrugerens interesse. På kurset gennemgår vi forskellige typer af anprisninger, heriblandt ernærings- og sundhedsanprisninger, kvalitetsanprisninger, illustrationer osv.

Det får du ud af kurset

Anprisninger af fødevarer spiller en vigtig rolle, når man gerne vil fange forbrugerens interesse. På kurset Forstå anprisninger gennemgår vi, hvilke anprisninger, der er lovlige at anvende samt hvilke krav anvendelsen af anprisningerne udløser. Kurset indeholder en gennemgang af forskellige typer af anprisninger, heriblandt ernærings- og sundhedsanprisninger, kvalitetsanprisninger, illustrationer mm.

Lovgivningen inden for brugen af anprisninger er kompleks, og anprisningers lovlighed beror desuden i høj grad på fortolkning og vurderinger om vildledning. Vi gennemgår lovgivningen og myndighedernes tolkninger, og vi anvender konkrete eksempler fra markedet i Danmark.

Efter dette kursus er du og din virksomhed opmærksom på faldgruberne inden for brugen af anprisninger, og du vil være i stand til at vurdere anprisninger og herved anvende disse korrekt ved markedsføring af fødevarer i Danmark og EU. Du går fra kurset klar til at løse opgaver med den nødvendige viden i bagagen.

Efter endt kursus vil du modtage et diplom som bevis for din deltagelse.

Tilmelding

Stationsparken 26,
2600 Glostrup

Oprettes ved forespørgsel

1.775 kr. ekskl. moms 
pr. person.

Kurset henvender sig til personer, der har ansvar for mærkning og markedsføring af fødevarer – både producenter, leverandører, ansatte i detailhandlen, reklamebureauer, marketing osv.

På kurset om anprisninger undervises i følgende emner:

  • Vildledning
  • Ernæringsanprisninger
  • Sundhedsanprisninger
  • Kvalitetsanprisninger
  • Produktnavn og varebetegnelse
  • Illustrationer
  • Logoer (både statslige og private)
  • Øvelser

Læs mere om generelle vilkår ifm. Varefaktas kurser, samt hvordan vi behandler personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål til kurset?

Har du spørgsmål til kursets indhold eller savner du information om de diverse praktiske oplysninger, så ring til kursets underviser Anne Nymand-Grarup eller send os en mail på varefakta@varefakta.dk.

Underviser, Anne Nymand-Grarup

Teknisk og regulatorisk leder, fødevarer OG KOSTTILSKUD

Anne Nymand-Grarup har en bachelor i Ernæring og Sundhed samt er Cand. scient. techn. i Integrerede fødevarestudier fra Aalborg Universitet.

Anne har tidligere arbejdet som videnskabelig medarbejder på både Aalborg og Aarhus Universitet. Her har hun erfaring med forskning i lokale og globale fødevaresystemer samt stedsspecifikke fødevarer. Forskningen har givet hende en bred indsigt i fødevarer.

Hun har arbejdet i Varefakta siden 2019 og har erfaring med mærkning af alle produktkategorier indenfor fødevarer.

D (+45) 46304523
E: ang@varefakta.dk

Vores kursister siger

Anprisninger – et stort og relevant emne, kogt ned til konkret viden, der kan bruges i hverdagen.
Karin Alsted
Deltager på kurset: Forstå anprisninger
Som etiket-designer for mad- og drikkeprodukter er det vigtigt at have viden om forskellige typer af anprisninger, samt hvordan de må bruges. Til Varefaktas kursus fik jeg på kort tid viden om forskellige typer af anprisninger samt do´s and don'ts. Det har gjort mig klogere, og mit arbejde bedre.
Amalie Østergaard
Deltager på kurset: Forstå anprisninger
Kurset var en god gennemgang af lovstof og regler, og det var dejligt, at der var tid til at stille spørgsmål og lave praktiske opgaver undervejs. Det gav en god forståelse for stoffet. De 3 timer fløj afsted.
Sarah John
Deltager på kurset: Forstå anprisninger

Varefaktas kurser

Download Varefaktas kursuskatalog 2023

Er du interesseret i andre events?

Kursus

Varefakta har mere end 60 års erfaring med rådgivning indenfor mærkning. Vi har et team af eksperter, der dagligt udarbejder varedeklarationer og vurderer emballage og som står klar til at hjælpe dig og din virksomhed med kurser inden for mærkning af fødevarer, dyrefoder, kosttilskud og nearfood-/nonfoodvarer.

Croissant Talk

Til Varefaktas Croissant Talk stiller vi skarpt på, hvad der rør sig inden for mærkningsområdet. Arrangementet er gratis og afholdes hver måned.