EU’s fødevaremærkning svigter forbrugerne
Rapport konkluderer, at EU’s fødevaremærkning ofte forvirrer forbrugerne mere, end den oplyser dem, hvilket fører til fejlinformerede valg.
Rapport konkluderer, at EU’s fødevaremærkning ofte forvirrer forbrugerne mere, end den oplyser dem, hvilket fører til fejlinformerede valg.
Kontrollerne fokuserer blandt andet på økologiregnskab, mærkning af færdigpakkede fødevarer samt markedsføring af fødevarer på hjemmesider rettet mod den endelige forbruger.
Som en del af vores seneste opdatering har vi introduceret en ny funktion, der gør det muligt for brugerne at downloade specifikke importdokumenter i Excel-format.
Velkommen til vores nye kollega Karl Otto Fløcke. Karl skal hjælpe Varefakta med en række administrative opgaver i vores forskellige afdelinger.
Fødevarestyrelsen har kontrolleret fødevarevirksomheders brug af emballage og køkkenudstyr, også kaldet fødevarekontaktmaterialer.
Vi har allerede erfaring med de komplekse krav, der gør sig gældende for det udvidede producentansvar for emballage samt dataindsamling hertil. Med vores ekspertise kan vi derfor også hjælpe jer med producentansvaret for engangsplastprodukter!
Den reviderede CLP-forordning træder i kraft tirsdag den 10. december 2024.
I december 2024 træder den nye Produktsikkerhedsforordning (EU) 2023/988 – General Product Safety Regulation (GPSR) – i kraft.
Velkommen til fødevareafdelingens nye konsulent Andreas Søby Hjort! Andreas skal hos Varefakta udarbejde varedeklarationer på fødevarer, for Varefaktas nationale og internationale kunder.
Miljøstyrelsen har udarbejdet en vejledning, der forklarer om fastsættelse og beregning af miljøgraduerede bidrag.
Forbrugerombudsmanden har netop offentliggjort en række opdaterede anbefalinger til virksomheder, der ønsker at bruge udsagn om klima, miljø og bæredygtighed i deres markedsføring.
Danskerne er ikke klar over, at en lang række dagligdagsprodukter påvirker indeklimaet.
Et udvalg af artikler, hvor Varefakta medvirker eller er omtalt.