Tilmeld dig gratis event
- Hvordan skal man angive et tilsætningsstof i ingredienslisten?
- Hvornår kan man undlade at deklarere et tilsætningsstof?
- Hvorfor må jeg ikke tilsætte farve til chokolade?
- Hvad er forskellen på et tilsætningsstof, et teknisk hjælpestof og et bærestof?
Er du i tvivl om et eller flere af disse spørgsmål, eller brænder du inde med et andet spørgsmål til fødevaretilsætningsstoffer, så bør du deltage i oktober måneds Croissant Talk.
Vi dykker ned i de regler der relaterer sig til mærkning af tilsætningsstoffer samt vurdering af tilsætningsstoffers anvendelse i forskellige produktkategorier.
Hvad kan du forvente
- Definitioner og masser af konkrete eksempler.
- Indblik i gældende lovgivning for økologiske og konventionelle tilsætningsstoffer samt hvorhenne og hvordan du kontrollerer om et tilsætningsstof er tilladt eller ej samt i hvilken mængde.
- Mulighed for at stille spørgsmål til emnet og sparre med Varefaktas projektleder Oliver Ørnfeld-Jensen.
Baggrund
Tilsætningsstoffer er naturlige eller kemisk fremstillede stoffer med forskellige funktioner. Stofferne bruges for at bevare, tilføre eller ændre egenskaber ved fødevarer. Tilsætningsstofferne kan bl.a. påvirke holdbarhed, lugt, farve, smag, konsistens og/eller næringsindhold.
Det skal fremgå af ingredienslisten på en fødevare, hvilke tilsætningsstoffer den indeholder. Kun godkendte tilsætningsstoffer må bruges i fødevarer.
Tilsætningsstoffer er delt op i forskellige kategorier. Hver kategori har et navn, der fortæller om stoffets funktion i varen. Herudover har alle tilsætningsstoffer sit eget E-nummer. E’et betyder, at reglerne for brugen af stofferne er fælles i hele EU. Tallet fortæller, hvilken kategori tilsætningsstoffet tilhører.
Hertil følger et hav af regler, som det kan være svært at navigere i, når du skal finde ud af om et specifikt tilsætningsstof er tilladt i din vare eller i hvilke mængde det er tilladt at tilsætte. Deltag derfor i Croissant Talk´et og bliv klogere på reglerne.