Tilsætningsstoffer: Det skal du være opmærksom på!

Tilsætningsstoffer bruges til at bevare, tilføre eller ændre egenskaber ved fødevarer og de kan bl.a. påvirke holdbarhed, lugt, farve, smag og konsistens. Men der er mange ting som man skal have styr på for at anvende tilsætningsstofferne korrekt. Det kan du blive klogere på under denne måneds Croissant Talk!

Tilmeld dig gratis event

  • Hvordan skal man angive et tilsætningsstof i ingredienslisten?
  • Hvornår kan man undlade at deklarere et tilsætningsstof?
  • Hvorfor må jeg ikke tilsætte farve til chokolade?
  • Hvad er forskellen på et tilsætningsstof, et teknisk hjælpestof og et bærestof?

Er du i tvivl om et eller flere af disse spørgsmål, eller brænder du inde med et andet spørgsmål til fødevaretilsætningsstoffer, så bør du deltage i oktober måneds Croissant Talk.

Vi dykker ned i de regler der relaterer sig til mærkning af tilsætningsstoffer samt vurdering af tilsætningsstoffers anvendelse i forskellige produktkategorier.

Hvad kan du forvente

  • Definitioner og masser af konkrete eksempler.
  • Indblik i gældende lovgivning for økologiske og konventionelle tilsætningsstoffer samt hvorhenne og hvordan du kontrollerer om et tilsætningsstof er tilladt eller ej samt i hvilken mængde.
  • Mulighed for at stille spørgsmål til emnet og sparre med Varefaktas projektleder Oliver Ørnfeld-Jensen.

Baggrund

Tilsætningsstoffer er naturlige eller kemisk fremstillede stoffer med forskellige funktioner. Stofferne bruges for at bevare, tilføre eller ændre egenskaber ved fødevarer. Tilsætningsstofferne kan bl.a. påvirke holdbarhed, lugt, farve, smag, konsistens og/eller næringsindhold.

Det skal fremgå af ingredienslisten på en fødevare, hvilke tilsætningsstoffer den indeholder. Kun godkendte tilsætningsstoffer må bruges i fødevarer.

Tilsætningsstoffer er delt op i forskellige kategorier. Hver kategori har et navn, der fortæller om stoffets funktion i varen. Herudover har alle tilsætningsstoffer sit eget E-nummer. E’et betyder, at reglerne for brugen af stofferne er fælles i hele EU. Tallet fortæller, hvilken kategori tilsætningsstoffet tilhører.

Hertil følger et hav af regler, som det kan være svært at navigere i, når du skal finde ud af om et specifikt tilsætningsstof er tilladt i din vare eller i hvilke mængde det er tilladt at tilsætte. Deltag derfor i Croissant Talk´et og bliv klogere på reglerne.

Program

  • 09.00: Introduktion til Varefakta: Fokus på mærkning af fødevarer v. Teknisk og regulatorisk konsulent Bjørn Lyngbye Hvid Jensen.
  • 09.15: Det skal du huske, når du anvender tilsætningsstoffer i dine fødevarer!
  • 10.00: Mulighed for at stille spørgsmål og opsamling af vigtige pointer.

Læs mere om generelle vilkår ifm. Varefaktas Croissant Talks, samt hvordan vi behandler personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål til Croissant Talk´et?

Har du spørgsmål til Croissant Talk´ets indhold eller savner du information om de diverse praktiske oplysninger, så ring til underviser Oliver Ørnfeld-Jensen på
tlf. (+45) 46 30 45 18, eller send os en mail på varefakta@varefakta.dk.

Underviser, Oliver Ørnfeld-Jensen

Teknisk og regulatorisk konsulent, fødevarer

Underviseren for dagen er Oliver Ørnfeld-Jensen, som er uddannet Cand. Polyt. i Fødevareteknologi.

Oliver har bl.a. erfaring med brug af prædiktiv mikrobiologi til holdbarhedsbestemmelse af fødevarer og bestemmelse af kvalitet af hvededej ud fra dynamisk reologi og 3D-scanning.

Oliver har arbejdet hos Varefakta siden 2020 og har erfaring med mærkning af alle produktkategorier indenfor fødevarer. Oliver arbejder idag primært med Varefaktas produktinformationsdatabase (PID).

Tilmeld dig webinaret

Tilsætningsstoffer i fødevarer giver anledning til mange spørgsmål.
Eventet er din nøgle til at navigere gennem mærkningen af tilsætningsstoffer.

Klik på tilmeldingsknappen herunder og du kommer direkte hen til webinarets registreringslink.

Tilmeld