Fødevareallergi – hvordan håndterer jeg det?

Hvad er allergener og hvordan er de mærket på fødevarer?
Knapt 1000 mennesker rammes årligt af anafylaksi, og oplever at være i livsfare på grund af fødevareallergi. Det svarer til næsten tre om dagen. Heraf er cirka 200 børn. Dette er bare et af de triste facts, som vi har samlet i et faktaark om fødevareallergi. Du kan finde det på vores hjemmeside.
Det er vigtigt, at du som allergiker lærer at læse varedeklarationen på dine fødevarer, så du er sikker på, at du ikke spiser noget som du ikke kan tåle. Varefakta sørger hver dag for, at de deklarationer vi har igennem vores hænder er mærket korrekt – og med et ekstra fokus på allergene ingredienser.
Men hvordan kan man som forbruger håndtere fødevareallergi?, Hvad er allergener og hvordan er de mærket på fødevarer?, Hvad betyder “Kan indeholde spor af..”? Og hvilken information får man i ingredienslisten på fødevarer? Disse og mange andre spørgsmål besvares på vores nye kursus om fødevareallergi.
