2 years siden

Fødevareallergi – hvordan håndterer jeg det?

 … mange mennesker er udfordret af fødevareallergi og de har derfor særlig brug for, at kunne orientere sig om indholdet af forskellige allergener, når de skal købe fødevarer.

Varefakta ydelser - pålægschokolade varedeklarationer

Hvad er allergener og hvordan er de mærket på fødevarer?

Knapt 1000 mennesker rammes årligt af anafylaksi, og oplever at være i livsfare på grund af fødevareallergi. Det svarer til næsten tre om dagen. Heraf er cirka 200 børn. Dette er bare et af de triste facts, som vi har samlet i et faktaark om fødevareallergi. Du kan finde det på vores hjemmeside.

Det er vigtigt, at du som allergiker lærer at læse varedeklarationen på dine fødevarer, så du er sikker på, at du ikke spiser noget som du ikke kan tåle. Varefakta sørger hver dag for, at de deklarationer vi har igennem vores hænder er mærket korrekt – og med et ekstra fokus på allergene ingredienser.

Men hvordan kan man som forbruger håndtere fødevareallergi?, Hvad er allergener og hvordan er de mærket på fødevarer?, Hvad betyder “Kan indeholde spor af..”? Og hvilken information får man i ingredienslisten på fødevarer? Disse og mange andre spørgsmål besvares på vores nye kursus om fødevareallergi. 

Kurset henvender sig til forældre til børn med fødevareallergi, dig med fødevareallergi, eller dig, der er fagperson og ønsker at vide mere om praktisk håndtering af fødevareallergi.    
  
Du kan læse meget mere om kurset og dets indhold på vores hjemmeside.
Facebook
IN
Instagram