Cykellåse forbruger

CYKELLÅSE

Der findes to typer låse – nøglelåsen og kombinationslåsen. Ved nøglelåse bruges en nøgle til at låse op med. Ved kombinationslåse er der små paller, som skal trykkes ind og ud efter en bestemt kode for at låse den op.

Det er vigtigt, at du bruger en god cykellås. De fleste forsikringsselskaber udbetaler erstatning for en cykel, der bliver stjålet, hvis den var låst med en korrekt monteret lås med Varefakta-deklaration.

Når du har valgt, så husk både at skrive cyklens stelnummer på låsekortet og at få forhandlerstempel og dato på det.

I varedeklarationen kan du læse

  • Om låsetypen
  • Om det er en “bøjlelås”, “kædelås” mv.
  • Om låsen er til fastmontering eller ej.
  • Hvor låsen skal monteres, hvis den er beregnet til fastmontering, og hvilket værktøj der skal bruges.
  • Om hvordan “løse” låse skal bruges for at være brugt korrekt.

Når du skal købe din nye lås, skal du overveje:

  • Om du har brug for en fastmonteret lås eller ej?
  • Om du ønsker en lås med eller uden nøgle?
Young businesswoman locking up her bicycle at the rack before she goes into work.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Varefakta-kontrollerede cykellåse kan købes hos din lokale cykellåsforhandler i dag, og tidligere godkendte cykellåse er ikke længere mulige at købe. 

Cykellåse som er på listen over ”tidligere godkendte” er stadig forsikringsgodkendte.

Husk at du skal have et låsebevis med stempel fra forhandleren til din lås for at forsikringen gælder, eller spørg dit forsikringsselskab om hvilke krav de stiller.     

Som hovedregel skal du have et låsebevis på din cykellås med stempel fra forhandleren af cykellåsen, for at forsikringen dækker ved tyveri.

Eftersom det kan variere hvilke krav forsikringsselskaberne stiller, råder vi til, at du henvender dig til dit forsikringsselskab for at få svar på om det er muligt eller ej.

Varefakta godkender cykellåse. Det er en godkendelse, som de fleste forsikringsselskaber kræver at cykellåsen har for at udbetale erstatning, hvis cyklen bliver stjålet. 

Varefakta følger låsen gennem hele godkendelsesprocessen fra en indledende vurdering af låsens chancer for at klare kravene, så man kan stoppe her, hvis de er for dårlige. Efterfølgende besigtiges låsen i detaljer af et udvalg, der opstiller et testprogram for den grundige test, som Varefakta deltager i, for at sikre at programmet følges på testlaboratoriet. Virksomheden, der indsender låsen til godkendelse, kan selv være med under testen, tage fotos og optage videoer, som kan bruges i senere udviklingsarbejde. Til sidst udarbejder Varefakta en varedeklaration for den godkendte cykellås.

Du er meget velkommen til at kontakte vores nonfood-konsulenter, hvis du er producent eller forhandler af cykellåse og ønsker rådgivning om hvorvidt din cykellås kan blive forsikringsgodkendt (herunder Varefakta-kontrolleret):

Vi kan kontaktes på tlf.  +45 46 30 45 00 eller per mail cykellaase@varefakta.dk

Modtager du vores nyhedsbrev?