Glædelig jul, og tak for året der er gået

… og på gensyn i år 2019.

Juleferien nærmer sig med hastige skridt og julefreden er så småt begyndt at sænke sig rundt omkring i land og by. – Det gør den også hos Varefakta, der traditionen tro holder lukket mellem jul og nytår. Vi er tilbage igen d. 2. januar.
 
Det har på alle måder været et travlt, spændende og udviklende år hos Varefakta. Vi har arbejdet med digitalisering, synliggørelse af Varefaktas fundament, forbrugersikkerhed- og oplysning samt udvikling af Varefaktas strategi.
Varefakta sørger hver eneste dag for, at du som forbruger ikke bliver snydt af den mærkning, der er på de varer du køber. Varerne skal holde hvad de lover og dette vil vi blive ved med at arbejde for!
 • vi har i løbet af året udarbejdet deklarationer for 506 nye Varefakta-mærkede varer (herunder fødevarer, nonfoodvarer og dyrefoder),
 • vi har lavet 872 opdateringer af eksisterende Varefakta-mærkede varer og
 • lavet over 350 labeltjeks, regulatoriske oversættelser og deklarationer for kunder, der ikke har Varefakta-mærkede varer.  
 • vi har udtaget over 400 Varefakta-mærkede varer til stikprøvekontrol i Danmark og Norge og tjekker dermed løbende, at varerne holder hvad de lover.

Af årets mange andre aktiviteter kan vi nævne;

 • vores mål om, at have en mere gennemsigtig arbejdsgang; 7 ud af Varefaktas 27 forskrifter er i løbet af året blevet tilgængelige på vores hjemmeside og der er mange flere på vej. I den forbindelse er I alle inviteret til at give jeres mening til kende, om vores forskrifter, i Varefaktas høringsportal.
 • vi har fokuseret på og arbejdet med FN’s Verdensmål både internt og i vores eksterne arbejde. I den sammenhæng har vi bl.a. bidraget til konferencen Mærk Verdensmålene.
 • Varefakta har oprettet en kursusvirksomhed, der i løbet af året har arbejdet ihærdigt på, at skræddersy kurser indenfor bl.a. mærkning med ernærings- og sundhedsanprisninger og udarbejdelse af varedeklarationer. Denne vil vi fortælle meget mere om i det nye år.
 • vi har fået seks nye kollegaer; to nye nonfood-konsulenter, to nye fødevarekonsulenter, en administrativ koordinator samt en food-og nonfood assistent.
 • vi er begyndt at udsende månedlige nyhedsbreve omkring hvad, der rør sig hos Varefakta.
 • Varefakta er kommet på de sociale medier og du kan følge og like os på både LinkedInFacebook og Instagram. Her har vi i løbet af året postet omkring 100 forbrugeroplysende opslag, der blandt andet har indeholdt nyttig viden om dit tøjs vaske- og plejesymboler og information om hvorfor der står BOB på din græske feta.
 • herudover skal det nævnes, at vi til næste år deltager på Folkemødet på Bornholm som en del af Det Fælles Sundhedstelt. Her glæder vi os til at præsentere diverse aktiviteter og deltage i mange spændende debatter. 
 
Til sidst vil vi gerne sige tak til alle vores kunder og vores samarbejdspartnere for et godt samarbejde i det forgangne år og tak til alle jer, der vælger et Varefakta-kontrolleret produkt når I er ude at handle.  
 
Glædelig jul samt godt og lykkebringende nytår til alle.