Kontrolkampagne om mærkning af færdigpakkede fødevarer

Fødevarestyrelsen har netop opstartet en NY KONTROLkampagne, hvor de vil kontrollere færdigpakkede fødevarer hos engros- og detailvirksomheder, der har ansvar for mærkning af fødevarerne, herunder producenter og importører af færdigpakkede fødevarer. Kontrolkampagnen løber fra juni til december 2022.

Der er tæt kontrol med fødevarer i Danmark. Det gælder også kontrollen af den mærkning, som forbrugerne hver dag bruger til at sikre sig viden om næringsindhold, ingredienser, allergener, anprisninger og varebetegnelser. Kontrollen er med til at sikre, at forbrugerne kan stole på, at mærkningen er korrekt og at alle virksomheder lever op til lovgivningen. Fejlagtig mærkning kan føre til anmærkninger, salgsstop, tilbagetrækning, ny emballage mm.

Formålet med Fødevarestyrelsens seneste kontrolkampagne er at kontrollere, om færdigpakkede fødevarer er korrekt mærket med de krævede mærkningsoplysninger. En korrekt mærkning skal hjælpe forbrugere til at træffe et oplyst valg samt sikre, at de ikke vildledes.

HVAD KONTROLLERER FØDEVARESTYRELSEN?

Fødevarestyrelsen vil i løbet af de næste seks måneder kontrollere, om mærkningsoplysningerne er til stede og udformet i overensstemmelse med gældende lovgivning. Med denne kampagne sættes der fokus på de obligatoriske oplysninger, som der skal være mærket med på en færdigpakket fødevare, bl.a. varebetegnelse, ingrediensliste og nettovægt. Derudover fokuseres der på, at mærkningen er læsbar og på dansk.

HVAD ER EN FÆRDIGPAKKET FØDEVARER?

En fødevare betragtes som værende færdigpakket, når den før og uden direkte sammenhæng med salg er indesluttet i en indpakning, der er bestemt til at brydes af forbrugeren eller storkøkkenet. Det betyder, at indpakningen skal have fundet sted, før nogen har bestemt sig for at anskaffe sig produktet. Læs nærmere om definition og eksempler i Mærkningsvejledningen, kapitel 5.

Læs mere om, hvilke regler der gør sig gældende for mærkning af fødevarer på Fødevarestyrelsens hjemmeside, i forordning 1169/2011 om fødevareinformation til forbrugerne og i mærkningsvejledningen.

VIL DU KOMME KONTROLLEN I FORKØBET OG GØRE FORBRUGEREN TRYG?

Varefakta udarbejder hver dag korrekte deklarationer for et stort antal virksomheder. Skal vi også hjælpe jer med at sikre, at mærkningen på jeres færdigpakkede fødevarer er korrekt før kontrolkampagnen sætter ind?
Skriv til varefakta@varefakta.dk eller ring på (+45) 46 30 45 00.

samlet oversigt over Fødevarestyrelses kontrolkampagner for år 2022

Fødevarestyrelsens kontrolkampagner for år 2022 er klar!

Del

Del på facebook
Del på linkedin

Modtager du vores nyhedsbrev?

Hold dig opdateret – og få faglige nyheder og inspiration vedr. mærkning af forbrugerprodukter, samt information om Varefaktas services, kurser, Croissant Talks og andre events.

Varefakta passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitik Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.