Deklarationer kan være svære at gå til, men er en grundlæggende forudsætning for salg af fødevarer i Danmark og til eksport. På dette kursus får du en grundig gennemgang af alle relevante lovkrav, der gælder for udarbejdelse af næringsdeklaration og ingrediensliste. På kurset kommer vi desuden ind på, hvornår den obligatoriske næringsdeklaration er undtaget, på tabelværdier kontra analyseværdier og på tolerancer ved myndighedskontrol.
Efter kurset vil du blandt andet være i stand til at udarbejde en næringsdeklaration, der imødekommer lovgivningen: en næringsdeklaration med næringsværdier, der afspejler fødevaren korrekt. Du vil være i stand til at beregne næringsindhold og energiværdi, opstille næringsdeklaration med frivillige oplysninger, udarbejde en korrekt ingrediensliste inkl. oplysninger om allergener, beregne referenceindtag, vurdere anvendelse af tabelværdier eller analyseværdier for dine fødevarer samt kende de krav, der udløses ved brug af anprisninger.
Der er tale om 3 effektive timer, med meget konkret viden og dialog om de daglige udfordringer. Du går fra kurset klar til at løse opgaver med den nødvendige viden i bagagen.