03/09/2021

Test

Bliv ekspert i deklarationer. Deklarationer kan være svære at gå til, men er en grundlæggende forudsætning for salg af fødevarer i Danmark og til eksport.

Det får du ud af kurset

Deklarationer kan være svære at gå til, men er en grundlæggende forudsætning for salg af fødevarer i Danmark og til eksport. På dette kursus får du en grundig gennemgang af alle relevante lovkrav, der gælder for udarbejdelse af næringsdeklaration og ingrediensliste. På kurset kommer vi desuden ind på, hvornår den obligatoriske næringsdeklaration er undtaget, på tabelværdier kontra analyseværdier og på tolerancer ved myndighedskontrol.

Efter kurset vil du blandt andet være i stand til at udarbejde en næringsdeklaration, der imødekommer lovgivningen: en næringsdeklaration med næringsværdier, der afspejler fødevaren korrekt. Du vil være i stand til at beregne næringsindhold og energiværdi, opstille næringsdeklaration med frivillige oplysninger, udarbejde en korrekt ingrediensliste inkl. oplysninger om allergener, beregne referenceindtag, vurdere anvendelse af tabelværdier eller analyseværdier for dine fødevarer samt kende de krav, der udløses ved brug af anprisninger.

Der er tale om 3 effektive timer, med meget konkret viden og dialog om de daglige udfordringer. Du går fra kurset klar til at løse opgaver med den nødvendige viden i bagagen.

Tilmelding

Stationsparken 26,
2600 Glostrup
03/09/2021
10:00 am
1500

kr. ekskl. moms pr. person.

Tilmeld dig ved at sende en mail til varefakta@varefakta.dk  mærket ‘kursus’

På kurset undervises i følgende emner:

Varebetegnelse
Ingredienser – betegnelser
Ingredienslistens udformning
Ingrediensberegning
Sammensatte ingredienser
QUID – mængdeangivelse af ingredienser
Tilsat vand og svindberegning­­
Allergener
Tilsætningsstoffer og aromastoffer
Opsætning af næringsdeklaration
Undtagelser fra obligatorisk næringsdeklaration
Beregning af næringsdeklaration
Næringsstoffer
Korrigering af glycerol
Gennemsnitsværdier
Referenceindtag
Tabelværdier kontra analyseværdier
Fordele og ulemper ved analyse
Tolerancer ved myndighedskontrol
Krav udløst af anprisninger relateret til næringsindhold
Deklarering af vitaminer og mineraler
Websites med tabelværdier

Læs mere om generelle vilkår ifm. Varefaktas kurser, samt hvordan vi behandler personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Målgruppe

Kurset henvender sig til personer, der har ansvar for mærkning og markedsføring af fødevarer – både producenter, leverandører, kvalitetsansvarlige og ansatte i detailhandlen.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i kurset, har spørgsmål eller vil vide mere, så ring til Key Account Manager, Lars Smidt på tlf. (+45)41799350 eller send os en forespørgsel nedenfor.

Er du interesseret i andre kurser?