Læs og forstå varedeklarationen på bleer

Af Laura Meyhoff Petersen.

Bleer er en af de mange ting, der skal tages stilling til, når man bliver forældre for første gang og her kan det være svært, at finde det helt rigtige mærke og størrelse. Din baby har numsen i bleen de fleste af døgnets timer. Derfor gælder det om at vælge rigtigt!

HVORDAN FINDER JEG DEN RIGTIGE BLE TIL MIN BABY?

Før du køber bleer til dit barn, er der nogle ting du skal være opmærksom på:

  • Det kan være lidt at en jungle at finde ud af hvilken størrelse ble dit barn bruger. Det er vigtigt, at dit barn har den rigtige størrelse ble, for at bleen sidder behageligt. Køb derfor efter barnets vægt, og vær opmærksom på, at betegnelsen mini, midi og maxi kan variere efter mærke. Hvis dit barn giver udtryk for ubehag ved at have bleen på, kan det være fordi, at bleen er for lille.
  • Bleer med tape kan åbnes og lukkes, hvis du har brug for at stramme eller løsne bleen eller kontrollere om barnet er tørt.
  • Buksebleer er gode, hvis dit barn er ved at lære, at gå på toilettet.

HVORDAN KAN DU GENNEMSKUE, HVAD DER ER I BLEER?

På Varefaktas deklarationer angiver vi hvad hovedbestanddelen af bleen består af, netop så man som forbruger har mulighed for at dykke ned i, hvad en ble egentlig er lavet af.

Du har måske oplevet, at dit barn ikke kan tåle et bestemt ble-mærke og får udslæt. Det kan være vanskeligt at finde ud af, hvilken del eller materiale det er som ens barn ikke kan tåle, på et givent produkt. Det kan jo både have noget med materialet at gøre, men også hvordan bleen er opbygget, hvor tæt bleen slutter fx ved benene eller helt andre parametre.

I Varefaktas bleer må der fx ikke være tilsat parfume og lotion til bleen, hvilket også kan spille en afgørende rolle ift. valg af ble eller om dit barn kan tåle den.

HVAD BESTÅR EN BLE AF?

På Varefakta-mærkede bleer er der i deklarationen angivet alle lagene i bleen og hvad de er lavet af. Vi angiver også om der er anvendt farve på ydersiden til dekoration og/eller til vådindikator.

En ble består af en yderside/vandafvisende lag af plast (forskellige typer plast) og en inderside/opsugende lag af fluff (det bløde materiale inde i bleen). Herudover består mange bleer af SAP-kugler, som er små superabsorberende kugler, som kan opsuge væske og tape som lukning (hvis det ikke er en bukseble), som også er lavet af plast.

Der kan være forskellig opbygning af bleen både indeni og udenpå, alt efter mærke (producent).

VAREFAKTA STILLER KRAV TIL BLEER

Vælger du en Varefakta-mærket ble til din baby, så har vi tjekket:

  • at bleen opsuger væsken hurtigt, så væsken forsvinder fra overfladen.
  • om bleen ikke indeholder optisk hvidt.
  • at tape kan åbnes og lukkes uden at gå i stykker.
Børneprodukter

Du kan læse mere om:

DanskVarefakta_Produkter_2690
Børneprodukter

Varefakta-mærket er din garanti for, at et produkt ikke alene er brugsegnet, men også lever op til en række sikkerhedsmæssige krav, samt at produktet bliver kontrolleret løbende af en neutral og uvildig tredjepart.

DanskVarefakta_Produkter_2704
Monter din barnevognssele korrekt

Var godkendte barnevognsseler heller ikke noget af det første du tænkte på, da du fik en lille ny? – Se vores video, der viser hvordan du bruger din barnevognssele korrekt!

Baby  drinking milk.Others photographs of this baby in this lightbox:http://i27.servimg.com/u/f27/09/04/17/08/untitl10.jpg
Sutteflasker, service og bestik

Varefakta tester sutteflasker og børneservice, og sikrer dermed at produkterne trygt kan bruges til børn.

Del

Del på facebook
Del på linkedin