“Ofte god efter” – et initiativ mod madspild

Over halvdelen af europæiske forbrugere kender ifølge Too Good To Go ikke forskellen mellem “sidste anvendelsesdato” og “bedst før” datomærkningerne.

Denne forvirring forårsager, at alt for meget god mad bliver smidt ud, da mange er bange for at spise mad som har nået “bedst før”-datoen. Det er endda estimeret, at 10% af al madspild skyldes forvirring omkring datomærkning!

49% af de europæiske forbrugere mener, at bedre og klarere information omkring datomærkning, vil hjælpe dem med at smide mindre mad ud derhjemme. Det problem vil vi hos Varefakta gerne være med til at afhjælpe. Derfor har vi valgt at dele budskabet om Too Good To Gos datomærkningsinitiativ, hvor forbrugere (ved hjælp af et lille mærkat på en lang række velkendte og populære produkter) opfordres til at bruge sanserne til at vurdere om maden stadig er god – i stedet for blindt at stole på “bedst før” datoen. Maden er nemlig “bedst før”, men “ofte god efter”.

Som rådgivnings- og mærkningsvirksomhed af bl.a. fødevarer har Varefakta et medansvar for at bekæmpe madspild og vi ønsker, at støtte forbrugerne i at træffe ansvarlige og bevidste valg. Derfor støtter Varefakta op om initiativet i håb om, at tilføjelsen om at man skal se, dufte og smage på maden inden man smider den ud vil skabe en bedre forståelse af holdbarhedsmærkningen hos forbrugeren og dermed kan være med til at mindske madspildet.

Ved at bruge sanserne kan vi – i samarbejde med Too Good To Go og danskerne – forhåbentligt være med til at få gode fødevarer til at ende på spisebordet og ikke i skraldespanden.

Du kan læse meget mere om initiativet på www.oftegodefter.dk

Del

Del på facebook
Del på linkedin