Om Varefakta

OM VAREFAKTA

Fonden Varefakta blev stiftet den 16. september 2020. Inden da var Varefakta en selvejende institution, som blev stiftet i 1957. Varefakta er en unik mærkningsordning, som sætter en ære i at levere præcise og lovpligtige varedeklarationer og efterfølgende kontrollere, at deklarationen holder, hvad den lover. 

Varefakta varetager hensynet til forbrugersikkerhed, herunder detailhandlens behov for juridisk korrekt mærkning i forhold til et ofte kompliceret regelsæt. Dette arbejde udføres for en bred kundekreds af producenter, leverandører og i detailhandlen i Danmark og i udlandet.

Deklarationerne udarbejdes på basis af tekniske specifikationer og testrapporter i henhold til lovgivningen og Varefaktas egne krav på området. I Varefakta arbejder vi kun regulatorisk. Det betyder, at alle informationer der angives på et produkt, også stemmer overens med lovgivningen.

Vi er 30 personer hos Varefakta.

 

VAREFAKTA SKABER TRYGHED NÅR DU HANDLER:
Hvad betyder det egentlig, når der er Varefakta-logo på en vare i dit supermarked? – Få svaret i videoen ovenover.

VAREFAKTA SKABER TRYGHED NÅR DU HANDLER

Varefakta sikrer altid:

  • grundig gennemgang af national og international lovgivning, bekendtgørelser, direktiver og vejledninger
  • korrekturlæsning
  • korrekt angivelse af obligatoriske oplysninger
  • god dialog med vores kunder. Vi informerer om eventuelle problematikker samt giver konkrete løsningsforslag
  • korrekte anprisninger og forbrugersikkerhed i fht. vildledning
  • høj integritet i arbejdet – Varefakta arbejder fortroligt med alle oplysninger
  • kvalitetssikring: Varefakta foretager altid en faglig kontrol på alle arbejdsopgaver, inden de afleveres til vores kunder. Det betyder i praksis, at der altid er flere konsulenter, der har gennemgået sagen, inden DEN afsluttes og afleveres til vores kunde. Dette er for at sikre den højeste kvalitet i vores arbejde.

ØNSKER DU AT VIDE MERE OM VORES SERVICES?

Du er altid velkomne til, at kontakte os, hvis du spørgsmål til vores  stikprøvekontrol, sikkerhed, vores ydelser eller noget helt fjerde.