Partnerskaber

Partnerskaber

Forside < Om Varefakta < Partnerskaber

FØDEVARESTYRELSEN

Varefakta samarbejder med Fødevarestyrelsen vedr. kontrol af fødevarer. Varer med Varefakta har siden 2016 været fritaget for Fødevarestyrelsens ordinære kontrol af mærkningen.

 

DET FÆLLES SUNDHEDSTELT

 Varefakta har gennem deltagelse i Folkemødet 2019 været en del af Det Fælles Sundhedstelt og herunder været en del af styregruppen, der har sat dagsorden for teltes tema, indhold, debatter mm. Folkemødets overordnede tema var FN’s Verdensmål. Herunder afholdt Varefakta en debat om muligheden for at skabe lighed i sundhed gennem mærkning af forbrugerprodukter. Varefakta deltager også på Folkemødet i år 2020.

INNOVATIONSPARTNERSKABET

Varefakta er en del af Innovationspartnerskabet, der blev stiftet i maj 2019. Innovationspartnerskabets vision er at øge udbud og tilgængelighed af sundere fødevarer og måltider. Her deltager Varefakta i arbejdsgrupperne vedr. fisk og kødprodukter, snacks og søde sager samt måltider.

CBS

Varefakta har i sommeren 2019 indgået et partnerskab med CBS vedr. eye-tracking af, hvor længe og hvorhenne en forbruger kigger på emballagen. 

KU

Varefakta har i efteråret 2019 indgået et partnerskab med Københavns Universitet. Formålet er at afholde universitetskurser for universitetsstuderende samt efteruddanne kandidater i korrekt mærkning af forbrugerprodukter.

TOO GOOD TO GO

Varefakta samarbejder med Too Good To Go omkring madspildskampagnen ”Bedst før ofte god efter”. Varefakta støtter op om initiativet i håb om, at tilføjelsen ”ofte god efter” til holdbarhedsmærkningen ”Bedst før” vil skabe en bedre forståelse af holdbarhedsmærkningen hos forbrugeren og dermed kan være med til at mindske madspild,

KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING

Varefakta og Komiteen for Sundhedsoplysning samarbejder på flere områder. Bl.a. fungerer Varefakta som specialist for Komiteen for Sundhedsoplysning i forbindelse med kvalitetssikring af oplysningsmateriale, der vedrører forbrugerprodukter.

KLIMAPARTNERSKABET FOR HANDEL

Sammen med 42 virksomheder og 30 organisationer er Varefakta med i 1 ud de 13 klimapartnerskaber som regeringen indgik med erhvervslivet i år 2019. Varefakta er med i partnerskabet Klimapartnerskab for handel.

Modtager du vores nyhedsbrev?

Sommertid betyder ferietid, der kan derfor forekomme forlænget svartid på henvendelser til Varefakta i perioden fra man. d. 13 juli til og med fre. d. 31 juli. Telefonerne vil være åbne fra kl. 09.00-15.00. I denne periode kan man forvente en leveringstid på op til 20 arbejdsdage. 

Due to summer holidays there will likely be a delay in responses from Varefakta from Monday the 13th of July to Friday the 31st of July. Opening hours on the phones will be from 09am til 03pm. Durring this time expect a extended delivery time up to 20 days.