Partnerskaber

Partnerskaber

Forside < Om Varefakta < Partnerskaber


Fødevarestyrelsen

FØDEVARESTYRELSEN

Varefakta samarbejder med Fødevarestyrelsen vedr. kontrol af fødevarer. Varer med Varefakta har siden 2016 været fritaget for Fødevarestyrelsens ordinære kontrol af mærkningen. Læs mere her.


DET FÆLLES SUNDHEDSTELT

Varefakta har gennem deltagelse i Folkemødet 2019 været en del af Det Fælles Sundhedstelt og herunder været en del af styregruppen, der har sat dagsorden for teltes tema, indhold, debatter mm. Folkemødets overordnede tema var FN’s Verdensmål. Herunder afholdte Varefakta en debat om muligheden for at skabe lighed i sundhed gennem mærkning af forbrugerprodukter. Varefakta deltager også på Folkemødet i år 2020.

INNOVATIONSPARTNERSKABET

Varefakta er en del af Innovationspartnerskabet, der blev stiftet i maj 2019. Innovationspartnerskabets vision er at øge udbud og tilgængelighed af sundere fødevarer og måltider. Her deltager Varefakta i arbejdsgrupperne vedr. fisk og kødprodukter, snacks og søde sager samt måltider.


CBS

CBS

Varefakta har i sommeren 2019 indgået et partnerskab med CBS vedr. eye-tracking af, hvor længe og hvorhenne en forbruger kigger på emballagen.


KU

KU

Varefakta har i efteråret 2019 indgået et partnerskab med Københavns Universitet. Formålet er at afholde universitetskurser for universitetsstuderende samt efteruddanne kandidater i korrekt mærkning af forbrugerprodukter.


Too Good To Go

TOO GOOD TO GO

Varefakta samarbejder med Too Good To Go omkring madspildskampagnen ”Bedst før ofte god efter”. Varefakta støtter op om initiativet i håb om, at tilføjelsen ”ofte god efter” til holdbarhedsmærkningen ”Bedst før” vil skabe en bedre forståelse af holdbarhedsmærkningen hos forbrugeren og dermed kan være med til at mindske madspild.


Komitten for sundhedsoplysning

KOMITEEN FOR SUNDHEDSOPLYSNING

Varefakta og Komiteen for Sundhedsoplysning samarbejder på flere områder. Bl.a. fungerer Varefakta som specialist for Komiteen for Sundhedsoplysning i forbindelse med kvalitetssikring af oplysningsmateriale, der vedrører forbrugerprodukter.

KLIMAPARTNERSKABET FOR HANDEL

Sammen med 42 virksomheder og 30 organisationer er Varefakta med i 1 ud de 13 klimapartnerskaber som regeringen indgik med erhvervslivet i år 2019. Varefakta er med i partnerskabet Klimapartnerskab for handel.