Fødevarelovgivning og Mærkning

Varefakta er eksperter i fødevarelovgivning og mærkning

Danmark har, fælles med resten af EU, en stor og kompliceret fødevarelovgivning. Konsulenterne hos Varefakta er eksperter i den store del af lovgivningen, der omhandler mærkning, så har du brug for hjælp til mærkningen af dine produkter eller fortolkning af fødevarelovgivningen, er det Varefakta, du skal kontakte.

Ligesom mange af de øvrige EU-lande, har Danmark særlige regler i fødevarelovgivningen, der har indflydelse på mærkningen, og som kun gælder produkter, der sælges i Danmark. Sådanne særregler kan være svære for udenlandske leverandører, måske specielt fra det øvrige EU, at forstå.

Varefakta kan hjælpe med at præcisere disse særregler i lovgivningen overfor jeres leverandører og rådgive om korrekt mærkning af varer, der skal sælges i Danmark. Har I som producent eller importør behov for at få en fortolkning af detaljerne, er der også hjælp at hente hos Varefakta.

Skrappe regler med den eksisterende fødevarelovgivning

Mærkning er ikke kun den tekst og illustrationer, der er på en fødevareemballage, det dækker også over øvrig markedsføring af produkterne, f.eks. på jeres hjemmeside, omtale i artikler eller pressemeddelelser osv. Og også her er den nuværende fødevarelovgivning skrap, for der er regler for, hvad man må skrive eller sige om sit produkt, men også når det f.eks. handler om illustrationer, der skal underbygge beskrivelsen af varen eller sundhedsanprisninger er der begrænsninger. Der er således tale om en helhedsvurdering af mærkningen, og ligesom emballagerne skal opfylde fødevarelovgivningen, skal hjemmesiden og øvrig markedsføring overholde reglerne.

Varefakta udfører mærkning ud fra en helhedsvurdering

Når Varefakta gennemgår en mærkning af et produkt, er det også en helhedsvurdering af det materiale, vi bliver bedt om at gennemgå.
Skal vi vurdere mærkningen af et produkt, ser vi typisk en PDF-fil af emballagen. Vi kontrollerer, at deklarationen indeholder de oplysninger, der er obligatoriske i henhold til fødevarelovgivning, og i samme arbejdsgang vurderer vi også den øvrige tekst, varebetegnelse og –navn, og det hele sammenholdes med de illustrationer, der er på emballagen. Det nytter f.eks. ikke, at man har en emballage med billeder af en masse store, friske jordbær, hvis varen kun indeholder en lille mængde jordbær eller endnu værre, kun indeholder jordbæraroma. Det er selvfølgelig også muligt, at Varefakta kan udarbejde deklarationer, som blot skal sættes op, så de passer til emballagedesignet – så er du sikker på, at produktet opfylder fødevarelovgivningen og kravene til korrekt mærkning.

Du finder kontaktinformation på vores fødevarekonsulenter her.

Du kan læse mere om, hvad Varefakta tilbyder her i vores produktkatalog.