8 gode råd til dig, der skal købe drikkedunk og madkasse til dit barn

Er du forælder til en kommende 0. klasseelev, og dermed på jagt efter alt det nødvendige til skolestarten eller trænger dit barns drikkedunk eller madkasse til en udskiftning, så kig med her, hvor vi giver dig de bedste råd med på vejen.

1

Vær sikker på, at den madkasse eller drikkedunk du går efter er godkendt til fødevarekontakt. Dette kan du læse dig frem til i deklarationen eller ved at kigge efter ”glas- og gaffel symbolet”.

Madkasse hvid

2

Køb en drikkedunk, der er beregnet til genopfyldning (en retur-flaske bør f.eks. ikke anvendes mange gange).

Drikkedunk hvid

3

Overvej om madkassen/ drikkedunken kan gøres ordentlig ren? Eller er der ”rør”, drejefunktioner eller kringlede kroge, der er svære at komme til? Og er hullet i drikkedunkens top så lille, at toppen kan være svær at vaske?

Æble hvid

4

Undgå drikkeflasker, hvor man skal skrue låget helt af hver gang flasken bruges. Børn taber nemt låget, hvormed det bliver beskidt eller det forsvinder helt.

Drikkedunk hvid

5

Vær opmærksom på, om madkassen/drikkedunken kan gå i opvaskemaskinen? Det er nemlig ikke alle madkasser/drikkedunke, der tåler høje temperaturer og alkaliteten fra opvaskemidlet.

Madkasse hvid

6

Læs brugsanvisningen inden du tager madkassen/drikkedunken i brug, da der kan være begrænsninger i anvendelsen.

Æble hvid

7

Vask altid en ny madkasse/ drikkedunk grundigt inden den tages i brug.

Æble hvid

8

Husk også jævnligt, at få drikkedunken op fra skoletasken og få den vasket grundigt, da drikkedunkens top hurtigt bliver beskidt. Hermed sikrer du dig også, at vandet rent faktisk bliver skiftet og at dit barn ikke bare hælder nyt vand oven i det, der allerede er i flasken.

Drikkedunk hvid

Du kan læse mere om:

nick-wood-wLhGt_i4V_Q-unsplash
Cykellåse

Op imod halvdelen af de cykellåse Varefakta modtager, bliver mødt af en nedadvendt tommelfinger. Kvaliteten er så ringe, at det ville være spild af penge at gennemføre en egentlig test.

preparation of a family breakfast. mother and child son cut bread  in morning
Børneprodukter

Dit barn skal have den sikreste seng, barnevognssele og sut, for at undgå så mange ulykker som muligt. Derfor er det en god idé, at vælge produkter med Varefaktas mærke, som lever op til de strenge krav, Varefakta stiller.

Tasty chicken and vegetable shashlik roasting on on skewers over hot grill in countryside
7 gode grillråd

Sommeren byder ofte på grillmad og hyggelige stunder. Varefakta har lavet 7 gode grillråd, som du kan læse her.