Det skal du vide, før du købe ny cykellås

1

Vælg en Varefakta-kontrolleret cykellås. Med en Varefakta-kontrolleret cykellås, ved du at låsen er blevet testet og godkendt, så den ikke umiddelbart kan brydes op. Varefakta-kontrollerede låse er forsikringsgodkendte, så forsikringen dækker tabet, hvis du alligevel er uheldig, at få cyklen stjålet.

Cykellås 1 hvid

2

Køb din cykellås hos danske forhandlere, for at sikre, at der følger et låsebevis med cykellåsen.

Cykellås 2

3

Vælg den type lås, der passer til dine behov, og vælg evt. to forskellige slags låse såsom en fastmonteret ringlås og en løs lås som f.eks. en kæde.

Cykellås 2

4

Lås så vidt muligt din cykel på befærdede steder, da risikoen for at den bliver stjålet i en øde gyde er større end på et befærdet sted.

Cykellås 1 hvid

5

Lås gerne cyklens bagstel og hjul fast omkring faste genstande, hvis du bruger en lås hvor dette er muligt. Det kan du f.eks. gøre med en wire, kæde eller lang bøjlelås.

Cykellås 1 hvid

Du kan læse mere om:

DanskVarefakta_Produkter_2614
Fødevarer

Op imod halvdelen af de cykellåse Varefakta modtager, bliver mødt af en nedadvendt tommelfinger. Kvaliteten er så ringe, at det ville være spild af penge at gennemføre en egentlig test. 

Close up of person doing clothing laundry pouring fabric softener from cap into washing machine.
Nonfood dagligvarer

For vaske-, rengørings- og opvaskemidler er der ikke krav om fuld deklaration i lovgivningen. Her vil man som oftest se, at indholdstofferne i produktet er oplyst i overordnede ingrediensgrupper, som f.eks. ’nonioniske tensider’ eller ’zeoliter’.

photo-1560521166-e4af6324303d
Kend tilsætnings-stofferne

Tilsætningsstoffer er naturlige eller kemisk fremstillede stoffer med forskellige funktioner. Stofferne bruges for at bevare, tilføre eller ændre egenskaber ved fødevarer.