7 gode grillråd før du tænder op

1

Hvis du skal grille en hel steg skal du bruge briketter, der holder temperaturen tre til fire gange så længe som kul. Briketter er et blandingsprodukt, der består af knust kul blandet, formet og presset med f.eks. majsmel. Briketter giver den mest jævne varme.

beef hvid

2

Grillkul er til gengæld udmærket til enkelte kødstykker som bøffer samt grøntsager. Kul giver kødet en mere røget smag, hvilket hænger sammen med det højere træindhold f.eks. fra nåletræ eller løvtræ. Til gengæld fuser det hurtigere ud.

svampe hvid

3

Brændtiden, som bør fremgå af varens deklaration, angiver hvor længe kullet kan holde en temperatur på 180 grader. Der er stor forskel på briketter og grillkul.

Grillikon hvid

4

Deklarationen bør angive den mængde af aske, der er tilbage efter afbrændingen, og den må højst være 18 % for briketter og 8% for kul. Der er ikke meget ved at komme hjem med en pose aske.

beef hvid

5

Og nu vi er ved talværdierne, så oplyser deklarationen også om bundet kulstof, som siger noget om evnen til at afgive varme. Det bundne kulstof skal udgøre mindst 60 % for briketter og mindst 75 % for grillkul. Man kan altså helt enkelt sige, at jo mere kulstof, des bedre produkt.

Pølse hvid

6

Du kan finde størrelsen på briketter i deklarationen, og det er, fordi både kul og briketter virker bedst, når de har en vis størrelse. Mange meget små stykker kul og briketter har lav brændtid, derfor opererer Varefakta med minimumskrav.

svampe hvid

7

Brændværdi er en frivillig oplysning, som kun er med, hvis producenten ønsker det. Brændværdi måles i kilojoule pr. kilo. Jo højere tallet er, des større er brændværdien.

beef hvid

Du kan læse mere om:

hands of a young girl put clothes in the washing machine drum
Vaske- og plejesymboler

Forstå vaskesymboler og plejeanvisningerne på tekstiler med Varefaktas oversigt.

man-with-sport-nutrition-picture-id672627592
Kosttilskud

Som forbruger kan man have svært ved at gennemskue markedet af kosttilskud, som man køber til sig selv og sin familie.

Barnevognssele
Barnevognsseler

Varefakta-mærkede barnevognsseler skaber ekstra tryghed for både forældre til små børn og producenter af barnevognsseler.