Vådservietter, renseservietter og rengøringsservietter - hvad er forskellen?

Du er løbet tør for vådservietter til din babys havregrøds fyldte hænder, kan du bruge renseservietter i stedet for? Det og meget mere kan du få svaret på herunder.

Vådservietter / babywipes

Mange børnefamilier har vådservietter liggende derhjemme eller med på farten. De er praktiske, men mange vådservietter kan også indeholde parfume og miljøbelastende stoffer. Vådservietter betegnes som et kosmetisk produkt. 

Det er en god idé, at være ekstra opmærksom på indholdsdeklarationen, når du køber vådservietter til dit barn. Varefakta anbefaler, at gå efter produkter, der er Svanemærket samt mærket med Astma-Allergi Danmarks logo med Den blå krans eller Allergy Certified, for at undgå uønsket kemi i vådservietter til børn.  

Det bør være angivet på pakken om vådservietterne er egnet til at blive brugt på babys ansigt eller kun til bleskift og til at tørre hænderne. Når du køber Varefakta-mærkede vådservietter kan du være sikker på, at Varefaktas konsulenter har taget stilling til om produktet må anvendes i ansigtet. Hvis ikke, er det angivet på pakken, fx under Advarsler.

Små børns hud er ekstra sart, og derfor anbefales det altid at havde engangsklude og vand med til barnets ansigt og ikke anvende vådservietter.

Hygiene - young momy wiping the baby skin with wet wipes. Cleaning wipe, pure, clean.

Renseservietter / cleansing wipes / make up wipes

Renseservietter kan som udgangspunkt anvendes til at fjerne make-up og rense ansigtet med. Renseservietter er ligesom vådservietter et kosmetisk produkt. Vær opmærksom på, at renseservietterne kan indeholde parfume eller fugtighedscreme. Læs altid på pakken, hvad produktet kan anvendes til.

Når du køber Varefakta-mærkede renseservietter kan du være sikker på, at Varefakta har taget stilling til produktets anvendelse. Fx om renseservietterne må anvendes til fjernelse af øjenmakeup eller udelukkende er til ansigtet og ikke øjenområdet. Varefakta tjekker også om produktet kan anvendes til vandfast makeup. Hvis ikke det er egnet til vandfast makeup angiver Varefakta det på emballagen.

close up hand cleaning Toilet seat by a wet wipe with alcohol spray in a public restroom for coronavirus prevention and hygiene before using

Rengøringsservietter

Rengøringsservietter er ikke et kosmetisk produkt, og må aldrig anvendes som en renseserviet eller en vådserviet. 

Rengøringsservietter er tilsat rengøringsmiddel og må kun anvendes til rengøring som angivet på pakken. Har du sart hud, anbefaler Varefakta, at du bruger handsker ved brug af rengøringsservietter.

Med Varefakta-mærkede rengøringsservietter kan du være sikker på, at Varefaktas konsulenter har tjekket, at indholdsdeklarationen er korrekt. Herudover vil du altid få fuld oplysning om alle indholdsstoffer. Dette vægter Varefakta højt, så du som forbruger altid kan få fuld indsigt i, hvad servietterne indeholder. Dette er dog ikke et krav i den gældende lovning for rengørings- og vaskemidler. Derfor kan du på andre rengøringsservietter opleve, at der ikke er angivet nær så mange indholdsstoffer. Servietterne kan dog indeholde samme antal stoffer som rengøringssevietter med den fulde indholdsdeklaration. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret!

Når du tilmelder dig nyheder fra Varefakta, giver du samtykke til at modtage artikler, gode råd, guides samt tips og tricks til forbrugerprodukter, som kan hjælpe dig til at foretage trygge indkøb i din hverdag.

Varefakta passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitikDu kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.