Varefakta er tilsluttet UNGC

Varefakta er i år 2023 tilsluttet United Nations Global Compact (UNGC). – og er dermed også en del af danmarks største netværk og læringsmiljø for bæredygtighed (GCDK). 

Hos Varefakta vil vi understøtte vores kunder i at drive deres forretning i en ansvarlig retning

FN’s Global Compact er verdens største frivillige initiativ for ansvarlige virksomheder og sætter en fælles ramme for kommunikationen om virksomheders fremskridt og engagement inden for ansvarlig virksomhedsledelse.

Global Compact Network Denmark (GCDK) er det lokale netværk for danske virksomheder og organisationer, der har tilsluttet sig FN’s Global Compact. Global Compact Network Denmark er med over 500 medlemmer, det største danske netværk for ansvarlige virksomheder.

Hos Varefakta er vi utrolig stolte af, at være blevet optaget i dette fornemme selskab, der passer lige ind i Varefaktas værdigrundlag, som har fokus på, at fremme etik, ansvarlighed og passe på vores klode. 

Om medlemskabet fortæller Varefaktas administrerende direktør; Heidi Søsted: “Det er en del af Varefaktas værdigrundlag at fremme etik, ansvarlighed og passe på vores klode. I forbindelse med Varefaktas arbejde med verdensmålene, har vi sidste år udarbejdet klimaregnskab. Til dette anvendte vi Klimakompasset. Herefter ledte vi efter nogen, der kunne løfte vores arbejde med FN´s Verdensmål. Da troværdighed er et afgørende element i Varefaktas arbejde, har vi valgt at tilslutte os UN Global Compact, fordi organisationen er forankret i FN. Ud over at Varefakta som organisation følger UN Global Compacts 10 principper, vil vi gerne have redskaber og indsigt til endnu bedre, at kunne understøtte vores kunder i at drive deres forretning i en ansvarlig retning.”

Vi glæder os meget til, at lære en masse og netværke med de andre medlemmer af Global Compact Network Denmark, så vi kan få ansvarlig mærkning på endnu flere produkter.

UNGC´s 10 principper

Menneskerettigheder

Princip 1: Virksomheder bør støtte og respektere beskyttelsen af international proklamerede menneskerettigheder inden for virksomhedens indflydelsesområde; og

Princip 2: sikre at de ikke medvirker til krænkelser af menneskerettighederne.

Arbejdstagerrettigheder

Princip 3: Virksomheder bør opretholde frihede til organisering og anerkende arbejdstageres ret til kollektive forhandlinger; og

Princip 4: støtte udryddelse af alle former for tvangsarbejde; og

Princip 5: støtte afskaffelse af børnearbejde; og

Princip 6: eliminere diskrimination i arbejds- og ansættelsesforhold.

Miljø

Princip 7: Virksomheder bør støtte en forsigtighedstilgang til miljømæssige udfordringer; og

Princip 8: tage initiativer til at fremme større miljømæssig ansvarlighed; og

Princip 9: tilskynde udvikling og udbredelse af miljøvenlige teknologier.

Antikorruption

Princip 10: Virksomheder bør modarbejde alle former for korruption, herunder afpresning og bestikkelse.

C6AE1EA8-871E-49DD-BC65-5C1DD7A10398

De ti principper er vores overordnede guideline når vi træffer beslutninger i Varefakta.

Vi ser frem til at bidrage til netværkets arbejde og være med til at løfte niveauet for ansvarlighed og bæredygtighed i dansk erhvervsliv.

Gennem tilslutningen forpligter Varefakta sig til at arbejde med Global Compacts Ti Principper inden for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption samt med de 17 verdensmål.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev "Varefakta Insights"
og hold dig opdateret

Når du tilmelder dig nyheder fra Varefakta, giver du samtykke til at modtage faglige nyheder og inspiration vedr. mærkning af forbrugerprodukter, samt information om Varefaktas services, kurser, Croissant Talks og andre events.

Varefakta passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitikDu kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Del

Del på facebook
Del på linkedin

Modtager du vores nyhedsbrev?

Hold dig opdateret – og få faglige nyheder og inspiration vedr. mærkning af forbrugerprodukter, samt information om Varefaktas services, kurser, Croissant Talks og andre events.

Varefakta passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitik Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.