Varefakta Insights December 2021

Juleferien nærmer sig med hastige skridt og julefreden er så småt begyndt at sænke sig. Det gør den også hos Varefakta, der traditionen tro holder lukket mellem jul og nytår. Vi er tilbage igen mandag d. 3. januar 2022.

Året der gik har for Varefakta, såvel som alle andre, igen stået i Covid-19’s tegn! Hos Varefakta har vi derfor haft fokus på udvikling af vores mærkningsvirksomhed bl.a. i form af nye services og forskrifter.

 • Varefaktas fødevareafdeling har i løbet af året udgivet en ny forskrift for kosttilskud, hvormed det nu er muligt at få Varefakta-mærket og kontrolleret sit kosttilskud. Herudover er vores forskrift for dyrefoder blevet opdateret.
 • Vores kursusvirksomhed har været i fokus det sidste år, og vi har foruden afholdelse af kursus i næringsdeklaration og ingrediensliste i vores egne lokaler også afholdt mærkningsfaglige oplæg for Helsebranchens leverandørforening og for de studerende på kandidatretningen Fødevareteknologi på DTU samt været på besøg hos eksterne kvalitetsafdelinger, hvor vi har holdt virksomhedstilpassede kurser.
 • Varefakta indledte i september måned en række informative morgenmøder, kaldet Croissant Talks. Morgenmøderne giver viden og flere perspektiver på aktuelle emner indenfor alt fra mærkning af kosttilskud, dyrefoder og nonfood dagligvarer til ny lovgivning, anprisninger på fødevarer og oprindelsesmærkning.
 • I december gik Varefaktas relancerede hjemmeside i luften. Det sker som et led i det skifte, vi foretog i Varefaktas visuelle identitet i løbet af år 2020/2021. Hjemmesiden er nu opdelt mellem Forbruger og Erhverv, og indeholder masser af gode råd og nyttig information indenfor forbrugerprodukter samt spændende artikler og information om vores services, Croissant Talks, kurser mm.
 • Herudover har vi sat debatten om klimamærkning på dagsordenen, og Varefakta står klar til at administrere et klimamærke, når der er enighed om finansiering og kriterier. 
 • Sidst men ikke mindst har Varefakta haft sit hovedfokus på at skabe tryghed hos forbrugeren i indkøbssituationen. Varerne skal holde hvad de lover, og dette vil vi blive ved med at arbejde for i det nye år:
  • Der findes pt. 3449 varer med Varefaktas mærke (herunder er både fødevarer, dyrefoder, nonfood dagligvarer, cykellåse og børneprodukter inkluderet).
  • Lidt over 700 fødevarer og dyrefoderprodukter samt knapt 100 nonfoodvarer blev udtaget til stikprøvekontrol i år 2021.
  • Herudover har Varefaktas konsulenter lavet knapt 300 deklarationer og korrekturer til fødevarer, dyrefoder og nonfoodvarer uden Varefaktas mærke samt mere end 100 labeltjeks og regulatoriske oversættelser af varer uden Varefaktas mærke.

 

Dette – og en lang række af vores andre opgaver – fortsætter i 2022. Et år, hvor vi hos Varefakta glæder os til at mærke og kontrollere endnu flere forbrugerprodukter, og dermed sikre at forbrugeren trygt kan træffe et sikkert valg i indkøbssituationen.

Rigtig glædelig jul og godt nytår fra Varefakta.

Del

Del på facebook
Del på linkedin