Varefakta Insights – Glædelig jul

Julemåneden er skudt i gang og julefreden er så småt begyndt at sænke sig hos Varefakta. Det giver samtidig anledning til refleksion over året, der er gået:

 • Varefaktas fødevare- og nonfoodteam har i løbet af år 2022 opbygget Varefaktas Product Information Database (PID), til de af vores kunder, der allerede er begyndt at arbejde med bæredygtighedsrapportering, i forbindelse med Corporate Sustainability Reporting-direktivet (CSRD). 
 
 • Varefaktas konsulenter har afholdt syv kurser indenfor emnerne mærkning af færdigpakkede fødevarer, anprisninger og mærkning af dyrefoder. Samtidig har vi introduceret Varefaktas minikurser, hvor du på 45 minutter får ny viden og perspektiver på aktuelle emner indenfor mærkning af forbrugerprodukter. 
 
 • Vi har fortsat succesen med Varefaktas Croissant Talks og har afholdt seks events, hvor vi har vekslet mellem webinar og fysisk fremmøde. Emnerne har været alt fra “Bliv opdateret på den nye EU økologiforordning” til “Her er reglerne, når du skal mærke kosmetik”.  
 
 • Ansvarlighed har været omdrejningspunktet for Varefaktas virke de seneste år. I år har vi udfyldt Klimakompasset for første gang, ansøgt om medlemskab i UN Global Compact, arbejdet målrettet med vores nye indkøbspolitik og fortsat arbejdet med FN´s Verdensmål.
 
 • Hos Varefakta er det vigtigt for os at have et godt arbejdsmiljø og en god energi på kontoret. Året har derfor budt på ugentlig yoga, Stræk & Bøj hver eftermiddag, DHL-stafet, Tæl skridt-kampagne samt workshop om fysisk og psykisk arbejdsmiljø.
 
 
 • Sidst men ikke mindst har Varefakta haft sit hovedfokus på, at skabe tryghed hos forbrugeren via vores mærkningsarbejde.
  • Der findes pt. 3781 varer med Varefaktas mærke.
  • Lidt over 500 fødevarer og dyrefoderprodukter samt knapt 60 nonfoodvarer blev udtaget til stikprøvekontrol i år 2022.
  • Varefaktas konsulenter har lavet over 200 deklarationer og korrekturer til fødevarer, dyrefoder og nonfoodvarer uden Varefaktas mærke samt næsten 100 labeltjeks og regulatoriske oversættelser af varer uden Varefaktas mærke.
 

Dette – og en lang række af vores andre opgaver – fortsætter i 2023. Et år, hvor vi hos Varefakta glæder os til at mærke og kontrollere endnu flere forbrugerprodukter, og dermed sikre, at forbrugeren trygt kan træffe et sikkert valg i indkøbssituationen.

Traditionen tro holder Varefakta lukket mellem jul og nytår. Vi er tilbage igen mandag d. 2. januar 2023.
Rigtig glædelig jul og godt nytår fra Varefakta.

 

De bedste hilsner
Varefakta.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev "Varefakta Insights"
og hold dig opdateret

Når du tilmelder dig nyheder fra Varefakta, giver du samtykke til at modtage faglige nyheder og inspiration vedr. mærkning af forbrugerprodukter, samt information om Varefaktas services, kurser, Croissant Talks og andre events.

Varefakta passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitikDu kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Del

Del på facebook
Del på linkedin