Varefakta Insights – Marts 2022

MARTS MÅNEDS CROISSANT TALK HAR FOKUS PÅ CIRKULÆR ØKONOMI

Vi stiller skarpt på mærkning inden for affald og genbrug. Varefaktas administrerende direktør Heidi Søsted byder velkommen. Herefter vil Varefaktas tekniske og regulatoriske leder Sidsel Dyekjær opdatere dig på, hvad der er nyt og hvordan mærkningen bidrager til den cirkulære økonomi. Læs mere og tilmeld dig her.

FARVESTOFFET E 171 BLIVER FORBUDT I FØDEVARER I EU

På baggrund af et omfattende studie har EU’s fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, vurderet, at tilsætningsstoffet E 171, også kendt som titandioxid, ikke er sikkert at anvende i fødevarer. Forbuddet trådte i kraft den 7. februar 2022 og betyder, at farvestoffet bliver fjernet fra EU’s liste over tilladte fødevaretilsætningsstoffer. Læs mere her.

NY MÆRKNING SKAL FJERNE PLAST I NATUREN

Der er kommet nye mærker på bl.a. hygiejnebind, vådservietter og engangkaffekopper. Mærkerne er en del af den nye EU-lovgivning; Single Use Plastic-direktivet, som har til formål, at mindske affald i vores omgivelser og gøre forbrugeren opmærksom på ikke at smide affald i naturen. Læs mere her.

CYKELTYVERIER ER FALDET STØT GENNEM DE SENERE ÅR

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at der i år 2021 blev anmeldt 37.373 stjålne cykler, hvorimod politiet modtog 40.642 anmeldelser om cykeltyverier i år 2020.
Ved forebyggelse af cykeltyverier, er en godkendt lås afgørende. Siden 1993 har forsikringsselskaberne haft et generelt krav om, at cykler skal være forsynet med en Varefakta-godkendt lås for, at der kan udbetales erstatning i tilfælde af tyveri. Læs mere her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev "Varefakta Insights"
og hold dig opdateret

Når du tilmelder dig nyheder fra Varefakta, giver du samtykke til at modtage faglige nyheder og inspiration vedr. mærkning af forbrugerprodukter, samt information om Varefaktas services, kurser, Croissant Talks og andre events.

Varefakta passer godt på dine personoplysninger, og vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med den gældende databeskyttelsesforordning og databeskyttelseslov. Du kan læse mere om vores databehandling og dine rettigheder i vores privatlivspolitikDu kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Del

Share on facebook
Share on linkedin