2 weeks siden

Varefakta Insights November 2021

Er du også interesseret i, at få besøg af Varefaktas mærkningseksperter?

Varefakta afholder mærkningsfaglige oplæg for bl.a. studerende og medlemmer af brancheforeninger samt udarbejder virksomhedstilpassede kurser for personer, der har ansvar for mærkning og markedsføring af fødevarer – både producenter, leverandører, kvalitetsansvarlige og ansatte i detailhandlen.

Senest har Varefaktas kosttilskudskonsulenter Camilla Andersen og Simone Nielsen samt Varefaktas CEO Heidi Søsted været på besøg hos Helsebranchens leverandørforening. Her holdt Varefakta et oplæg for medlemmerne omkring markedsføring af kosttilskud samt brugen af influencers på de sociale medier.

I sidste uge var teknisk og regulatorisk konsulent Oliver Ørnfeld-Jensen gæsteforelæser på DTU – Technical University of Denmark, hvor han holdt et oplæg for de studerende på kandidatretningen Fødevareteknologi i kurset ”Introduction to food production chains”. Oplægget hed ”Mandatory labelling requirements for prepacked foods” og handlede om de obligatoriske mærkningskrav som færdigpakkede fødevarer skal have i deres deklaration samt lovgivning indenfor tilsætningsstoffer.

Er din brancheforening, uddannelsesinstitution eller kvalitetsafdeling også interesseret i at få besøg, af en af Varefaktas mærkningseksperter, så I kan blive klogere på Varefakta-mærket, vores arbejde med mærkning af forbrugerprodukter eller tage et specifikt emne op som fylder i jeres daglige mærkningsarbejde? – så skriv til varefakta@varefakta.dk eller besøg vores hjemmeside.

Her er reglerne når du sælger fødevarer online

Flere og flere forbrugere vælger at skifte indkøbsvognen ud med tasterne og bestille deres fødevarer online. Det medfører naturligvis, at de oplysninger som forbrugeren præsenteres for online, stemmer overens med, hvad der fremgår på de fysiske produkter.

Det kan dog være svært for virksomheder at sikre, at helhedsindtrykket af hjemmesiden ikke kommer til at vildlede forbrugeren.

Derfor stiller Varefaktas næste Croissant Talk skarpt på, hvilke fælder man skal passe på med at falde i, ved online salg af fødevarer.

Tilmeld dig og læs mere om november måneds Croissant Talk ved at klikke her.

Croissant Talk opslag 1 V1

Tilmeld dig Varefakta Insights

Tilmeld dig nyhedsbrevet Varefakta Insights. Her får du inspiration og værktøjer til korrekt og forbrugerorienteret mærkning direkte i din indbakke.
Du kan følge med i Varefaktas daglige arbejde med mærkning og stikprøvekontrol af fødevarer, nonfood dagligvarer, kosttilskud, dyrefoder, børneprodukter og cykellåse samt holde dig opdateret på Varefaktas forskrifter og kommende arrangementer, kurser og Croissant Talks.